Έτοιμο για καθέλκυση ένα απο τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα στον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνολικά 10 αεροπλανοφόρα που ανήκουν στην κατηγορία «Nimitz» και ένα υπεραεροπλανοφόρο της κατηγορίας «Gerald R. Ford»
0
145

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζονται «πυρετωδώς» σε θάλασσα, στεριά και αέρα. Το τελευταίο, υπερσύγχρονο, αεροπλανοφόρο του πολεμικού ναυτικού είναι έτοιμο και «άγγιξε» για πρώτη φορά νερό.

Η τελευταία φάση της ολοκλήρωσης της κατασκευής των πλοίων στα ναυπηγεία τους, είναι όταν για πρώτη φορά οι πύλες ανοίγουν και οι «κοιλιές» τους βρίσκονται για πρώτη φορά στο νερό.


«Το γέμισμα της δεξαμενής του ναυπηγείου με νερό είναι πραγματικά ένα ιστορικό γεγονός στην κατασκευή του πλοίου και μια ιδιαίτερη στιγμή για τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάστηκαν στην κατασκευή του», δήλωσε ο Mike Butler, διευθυντής προγράμματος για τον αεροπλανοφόρο Kennedy. «Έχουμε σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην κατασκευή του Kennedy και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως βρισκόμαστε τρεις μήνες μπροστά από αρχικό πρόγραμμα. Αναμένουμε με αγωνία το  πρόγραμμα δοκιμών του πλοίου», τόνισε.

Δείτε σε 3D απεικόνιση το πως θα είναι στην τελική του μορφή το JFK

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνολικά 10 αεροπλανοφόρα που ανήκουν στην κατηγορία «Nimitz» και ένα υπεραεροπλανοφόρο της κατηγορίας «Gerald R. Ford». To πλοίο John F. Kennedy (CVN 79) θα είναι το δεύτερο της κατηγορίας του. Τα σκάφη αυτά επιχειρούν μαζί με συνοδευτικά πλοία, τα οποία αποτελούν την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου. Τα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είναι να κατασκευάσει τουλάχιστον τέσσερα αεροπλανοφόρα τύπου Ford – CVN-78, CVN-79, CVN-80 και CVN-81- τις επόμενες δεκαετίες, με τα δύο πρώτα (CVN-79 και 78) να είναι σχεδόν έτοιμα.


Κάθε αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz υποστηρίζει περίπου 90 αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και ελικόπτερα, όπως FA-18 Super Hornets, Growlers, Hawkeyes, Seahawk, Sea Knight και V-22 Osprey, ενώ η «αιχμή του δόρατος» είναι τα μαχητικά F-35 του πολεμικού ναυτικού που επιχειρούν από τα πλοία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δοκιμές εν πλώ για το υπεραεροπλανοφόρο Gerald R. Ford:

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com