Αλβανία : Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ

Ο σεισμός είχε το ίδιο επίκεντρο με εκείνον των 6,4 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος, 20 χιλιόμετρα
0
123

Ενας νέος ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ συγκλόνισε πριν από λίγο και πάλι την Αλβανία, ενώ οι μνήμες της φονικής δόνησης των 6,4 Ρίχτερ είναι ακόμα ζωντανές.Ο σεισμός είχε το ίδιο επίκεντρο με εκείνον των 6,4 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος, 20 χιλιόμετρα.

Στην αρχή η αυτόματη ανάλυση του Ευρωγεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για 5,1 Ρίχτερ, ωστόσο στην αναθεώρησή του έκανε λόγο για 4,9 Ρίχτερ.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 39 χλμ. Δυτικά των Τιράνων και 19 χλμ. Βορειοδυτικά του Σιτζάκ.

«Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζώντες

Την ίδια στιγμή, σβήνουν ώρα με την ώρα οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που χτύπησε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ η γειτονική χώρα μετράει τις πληγές της, ενώ η μαύρη λίστα μεγαλώνει συνέχεια…

Η τελευταία ενημέρωση του Associated Press κάνει λόγο για 40 νεκρούς, ενώ η τελευταία επίσημη, δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα, έκανε λόγο για 39 νεκρούς.

Πάνω από 8 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος

Την ίδια στιγμή, προκαλεί η μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το οποίο αναφέρει πως το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου ανυψώθηκε τουλάχιστον 8,4 εκατοστά από τον φονικό.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα όπου παρατηρείται ανύψωση του εδάφους έως και 8,4 εκατοστά στην περιοχή Hamallaj που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου.

Την ίδια ώρα η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, τη στιγμή μάλιστα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζόντων.


Τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες σεισμολόγοι εξετάζουν την όποια σύνδεση υπάρχει του τωρινού σεισμού με τον σεισμό που είχε γίνει στις 15 Απριλίου του 1979 βόρεια των Τιράνων και είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ, αλλά και άλλων 9 σεισμικών δονήσεων με μεγέθη τουλάχιστον 6 Ρίχτερ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Πηγη:.tovima.gr

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com