Αμερικανικά Apache δοκιμάζουν ισραηλινούς πυραύλους Spike NLOS

0
246

Σειρά δοκιμών στις οποίες το ελικόπτερο Apache χρησιμοποίησε νέο ισραηλινό πύραυλο κατά αντιγράφων πυραυλικών συστημάτων Pantsir πραγματοποίησε από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στην Αριζόνα ο αμερικανικός στρατός.

Συνολικά πέντε ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS πυροδοτήθηκαν από αεροσκάφος κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ο καθένας εμφανίζεται να έπληξε τον στόχο του (αντιγράφο Pantsir), σύμφωνα με βίντεο του στρατού των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ, το οπλικό σύστημα Spike NLOS των 71 κιλών παρέχει στο ελικόπτερο τη δυνατότητα απάντησης σε εχθρικές απειλές και μπορεί να επιτύχει στόχους σε απόσταση έως 30 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος διαθέτει επίσης ένα καλώδιο οπτικών ινών που το ακολουθεί, επιτρέποντας στον πιλότο του Apache να έχει μεγαλύτερο έλεγχο.

«Κάναμε μία δύσκολη βολή σε αυτό το πείραμα» σημείωσε ο στρατηγός Ουάλι Ρούγκεν μιλώντας στο Defense News, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια της δοκιμής το Apache κινήθηκε έξω από το βεληνεκές του Pantsir και εκτόξευσε τον πύραυλο ενώ βρισκόταν «μόλις μερικά εκτατοντάδες πόδια πάνω από το υψηλότερο εμπόδιο».

Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, ο πύραυλος θα αντικαταστήσει τον πύραυλο Hellfire ως πυρομαχικό μεγάλης εμβέλειας για το AH-64E. Σύμφωνα με το Business Insider, ο πύραυλος Hellfire μπορεί σήμερα να επιτύχει στόχο μέχρι και 12 χιλιόμετρα μακριά.

Ο πύραυλος NLOS της Ισραηλινής εταιρείας Raphael

«Θέλουμε πάντοτε να ανταγωνιζόμαστε τα πράγματα, αλλά αυτός ο πύραυλος, αν συνεχιστούν οι επιτυχημένες δοκιμές, ικανοποιεί πολλές από τις απαιτήσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Ρούγκεν. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο στρατός θα «εξετάσει μερικές πρόσθετες περιβαλλοντικές πτυχές και την ανθεκτικότητα ολόκληρου του συστήματος» προτού λάβει τελική απόφαση.


Αν και ο πύραυλος Spike NLOS κατασκευάζεται επί του παρόντος από τα Rafael Advanced Defense Systems του Ισραήλ, το Defense News μετέδωσε ότι, εάν ο στρατός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το βλήμα, είναι πιθανόν η Lockheed Martin να ξεκινήσει την κατασκευή του στην Αλαμπάμα.

Πηγή: Defence-point.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com