Ανοίξει ξανά ο φάκελος του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου για λαθρεμπορία

Το δικαστικό συμβούλιο ζητάει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων», αλλά και να εντοπιστεί ποιοι είναι οι απωλεσθέντες για το Δημόσιο φόροι.
0
126
Περαιτέρω ανάκριση διατάχθηκε για τη γνωστή υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου η οποία πριν από ένα χρόνο προκάλεσε σάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας διέταξε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση και, κυρίως, για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.


Η κρίση του δικαστικού συμβουλίου έρχεται σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση, η οποία ήταν απαλλακτική.
Περαιτέρω έλεγχος από Διεύθυνση Τελωνείων, ΑΑΔΕ και ΤτΕ

Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε περαιτέρω ανάκριση και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ζητάει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος.


Επίσης, κατά πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο ζητάει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων», αλλά και να εντοπιστεί ποιοι είναι οι απωλεσθέντες για το Δημόσιο φόροι.

Αντίθετα, προ μηνών, ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος πρότεινε την απαλλαγή του Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com