Απεγνωσμένη «έκκληση» για νεκρό στο πεδίο των Εξαρχείων

Οι αγωνίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
0
124
Δύο τεράστια χτυπήματα στην καρδιά του ευρύτερου χώρου των οπαδών της ένοπλης βίας της καταδρομικής δράσης και της ακραίας αντεξουσιαστικής δράσης, συντελέστηκαν με την σύλληψη των μελών της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” και τα επιτυχή μέτρα πρόληψης και αποτροπής στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι απολύτως φυσιολογικό τα μέτρα της αστυνομίας αλλά και οι ειδικές δράσεις της να προσαρμόζονται στην προστασία αστυνομικών, κυβερνητικών, κρατικών στόχων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
Τα δύο αυτά γεγονότα πυροδότησαν ζυμώσεις και πρωτοβουλίες για το “μέλλον” της ένοπλης βίας στην Ελλάδα και τη “ρεβάνς” εντυπώσεων αλλά και ουσίας στην ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για την δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ωμή απειλή της αυτοαποκαλούμενης ως “Οργάνωση Αναρχική Δράση”, πως “αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δεν θα είναι απο το δικό μας στρατόπεδο “. Οι λέξεις που χρησιμοποιούν αποτελούν φρασεολόγιο κοινό με περιεχόμενο τρομοκρατικών προκηρύξεων τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς τρομοκρατίας .

Παράλληλα και παρά τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα “, υπάρχει η ανησυχία για ανάληψη τρομοκρατικής δράσης, ασύλληπτων πρωτοκλασάτων στελεχών ή ανάληψης δράσης εκκολαπτόμενων συνεργατών τους ή στρατολόγηση ακραίων αντεξουσιαστών που θα καλύψουν το κενό της “ανάγκης” για ένοπλη βία στην χώρα μας αλλά επίσης θα σώσουν την “παρτίδα” των εντυπώσεων στο στρατόπεδο των Εξαρχείων, εντυπώσεις που θα κρατούν ζεστές τις μολότοφ στα χέρια των νεαρών κυρίως κουκουλοφόρων, χωρίς να τις κρυώσουν τα αστυνομικά προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.


Άνδρες των ΜΑΤ συλλαμβάνουν νεαρό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο μετά το τέλος της πορείας για τον εορτασμό της 42ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, ενώ αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους απορριμμάτων. ΑΠΕ ΜΠΕ

Είναι βέβαιο ότι ένα εντυπωσιακό χτύπημα κατά του κράτους, εντός όμως του υπό πολιορκία “ιερού τεμένους” των αναρχικών που αποτελεί η πλατεία Εξαρχείων και οι παρυφές της, θα αποτελούσε ανάσα και μήνυμα αδιαμφισβήτητης υπεροχής. Όμως, ο κλοιός της ένστολης αστυνόμευσης και μέσων, αλλά κυρίως ο ασφυκτικός κλοιός των υπηρεσιών ασφαλείας ίσως να οδηγήσει σε σκέψεις μιας αποκεντρωμένης επίθεσης με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας . Είναι απολύτως φυσιολογικό τα μέτρα της αστυνομίας αλλά και οι ειδικές δράσεις της να προσαρμόζονται στην προστασία αστυνομικών, κυβερνητικών, κρατικών στόχων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Παράλληλα επιδιώκεται ακόμα και με προσωπικές παραινέσεις του ιδίου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κατευναστούν ή να απομονωθούν εκ του σύνεγγυς, κάποιες ακραίες φωνές αλλά προπάντων συμπεριφορές, αστυνομικών των ΜΑΤ που αισθάνονται δυνατοί, κυρίαρχοι, ανυπομονώντας για τη μέρα της τελικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Μάλιστα κάπου ανάμεσα σε τέτοιες εκδηλώσεις ή συμπεριφορές ελλοχεύει ο κίνδυνος του μοιραίου λάθους που θα πυροδοτήσει την επανάληψη περιστατικών που αμαύρωσαν τη χώρα διεθνώς .

Η έκτη Δεκεμβρίου έρχεται, το «ντέρμπυ» δείχνει γηπεδούχους την Ελληνική Αστυνομία, μάλιστα σε ένα γήπεδο που έχουν αποκλειστεί οι οπαδοί των αντιπάλων της, ο αγώνας όμως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς διαιτησία, ελλοχεύοντας πάντα ο κίνδυνος του αυτογκόλ!


Πηγή: lawandorder.gr, Αρθρογράφος: Α. Μ. Δαρείος

Σημείωση Centralnews.gr: Δεν είναι εύκολος ο αγώνας εναντίον ενός αόρατου και καλά εξοπλισμένου εχθρού. Εντύπωση προκαλεί η πτώση ή και κατάρριψη ενός αστυνομικού drone εχτές στα Εξάρχεια, δείτε το ανάλογο άρθρο μας εδώ

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com