Αποχώρησαν οι Ρώσοι της Wagner από την Λιβύη

0
176

Αποχώρησε το ρωσικό εθελοντικό στρατιωτικό σώμα της Wagner από την Λιβύη και κατά συνέπεια τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην Λιβύη.

Όπως λένε περί τους 1.500 ενόπλους άρχισαν να αποχωρούν από την αεροπορική βάση Valid και έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες:


Η πρώτη θα αναχωρήσει για το Ντουμπάι, η δεύτερη για το Σουδάν και η τρίτη για την Αίγυπτο, με τελικό προορισμό την Ρωσία.

Να σημειωθεί πάντως πως οι Ρώσοι είχαν αρχίσει ουσιαστικά να αποχωρούν από την Λιβύη μετά την αποτυχία της τετραμερούς στη Μόσχα, στις 14 Ιανουαρίου του 2020 η οποία είχε λήξει άδοξα με την αποχώρηση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι Ρώσοι τότε τον είχαν προειδοποιήσει να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αλλά ο Λίβυος στρατηγός δεν τους είχε ακούσει.

Η Wagner ουσιαστικά παρίστατο στην Λιβύη, χωρίς να αναλαμβάνει ουσιαστικά καθήκοντα παρά μόνο φύλαξη του ίδιου του Χαφτάρ.

Τώρα ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι.

Ο εκπρόσωπος του στρατηγού Χ.Χαφτάρ, ταξίαρχος Muhammed Kununu επιβεβαίωση την αποχώρηση των στελεχών της εταιρείας Wagner από την Λιβύη.


Όπως σημείωσε όλοι οι Ρώσοι έφυγαν με πτήσεις από το αεροδρόμιο Beni Velid νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Τρίπολης.

Όπως είπε ο ίδιος δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο αυτό μεταφέροντας άγνωστο αριθμό Ρώσων μισθοφόρων με άγνωστο προορισμό.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com