Αρωματικό ρύζι με μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές

0
145

Υλικά συνταγής

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γρ ρύζι basmati
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ
  • χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
  • 1 χούφτα κάσιους
  • 3 κ.σ soya sauce

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας
  2. Βάζουμε το ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό για 15 περίπου λεπτά
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε πρώτα να κάψει καλά το τηγάνι (χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο), να βγάλει καπνό, και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το κρεμμύδι
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι , αλατίζουμε, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι, τη soya sauce και τα κάσιους. Προσθέτουμε μπόλικο χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο από τα μπαχαρικά
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com