Αυξάνονται οι απώλειες των Τούρκων μισθοφόρων στη Λιβύη .

0
425

Η Τουρκία έχει στείλει 8.000 περίπου μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ.

Μεγάλες απώλειες είχε η Τουρκία στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκότωσαν 268 από τους μισθοφόρους τζιχαντιστές που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Οι νεκροί τζιχαντιστές μισθοφόροι ανήκουν στις τουρκμενικές ένοπλες οργανώσεις της Συρίας «Λίουα αλ Μουτασίμ», «Σουλτάνος Μουράντ», «Σκουρ αλ Σαμάλ», «Χαμζάτ» και «Σουλεϊμάν Σαχ».


Όταν δηλαδή αναφερόμαστε σε Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, εννοούμε κυρίως Τουρκμένους της Συρίας, δηλαδή Τούρκους της Συρίας, κατσαπλιάδες ισλαμιστές, που έχουν παραμυθιαστεί ότι αποτελούν τον στρατό του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου και μισθοδοτούνται από την Τουρκία και το Κατάρ, δηλαδή μάλλον από το Κατάρ γιατί η Τουρκία έχει χρεοκοπήσει.

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν σκοτώθηκαν σε μάχες νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου και έχουν αναπτυχθεί για να αποκρούσουν τις επιθέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), του Χαφτάρ.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει σε 8.000 τους τζιχαντιστές μισθοφόρους που έχει μεταφέρει η Τουρκία στη Λιβύη από τη Συρία. Ο αριθμός των νεοσύλλεκτων από τη Συρία, που εισήλθαν στην Τουρκία για να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση πριν μεταφερθούν στη Λιβύη, υπολογίζεται σε 3.100 άνδρες.

Οι πληροφορίες από το Παρατηρητήριο αναφέρουν ότι συνεχίζεται η μεταφορά από την Τουρκία στη Λιβύη Σύρων μισθοφόρων τζιχαντιστών, που πολεμάνε στο πλευρό της φιλοτουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης του τουρκικής καταγωγής ισλαμιστή πρωθυπουργού, Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com