Β.Κορέα: με εκτέλεση ασθενή έλυσε το θέμα διάδοσης του Κορονοϊου

0
24740
Ο ασθενής συνελήφθη από αξιωματικούς και αμέσως πυροβολήθηκε καθώς η χώρα παίρνει αηδιαστικά ακραία μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του δολοφονικού ιού.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Dong-a Ilbo ανέφερε ότι ο άνδρας – κυβερνητικός αξιωματούχος – είχε μπεί σε καραντίνα αμέσως μετά από ταξίδι του στην Κίνα.

Εργάτριες κατασκευάζουν μάσκες κατά του κορονοϊού


Ο Kim Jong-un επέβαλε στρατιωτικό νόμο με σκοπό να επιβάλει ένα πιο αποτελεσματικό αποκλεισμό για την καταπολέμηση του ιού, παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Η αποκάλυψη σοκ έρχεται καθώς η Κίνα είδε την πιο θανατηφόρα μέρα της επιδημίας κορωναϊού , καθώς ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 242 σε μόλις 24 ώρες.

Αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι το άλμα συνδέθηκε με μια αλλαγή στο πώς διαγιγνώσκουμ νέες περιπτώσεις, ανέφερε μια έκθεση.

Ένας άλλος βορειοκορεάτης που είχε ταξιδέψει στην Κίνα για δουλειές, προσπάθησε να κρύψει το ταξίδι του, παρ’ όλα αυτά το κράτος τον εντόπισε και λέγεται ότι είναι εξορισμένος σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα.

Η Πγιόνγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι η καραντίνα που θα εφαρμόζεται απο εδώ και στο εξής στην Βόρειο Κορέα θα παραταθεί στις 30 ημέρες, χρόνο διπλάσιο απο τον ενδεδειγμένο που ακολουθούν όλες οι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας που πλήττεται περισσότερο απο όλες.

Πίσω στις χώρες τους επιστρέφουν από τη Βόρεια Κορέα, όπου είχαν τεθεί σε περιορισμό υπό τον φόβο της εξάπλωσης του Covid-19, περίπου 80 ξένοι υπήκοοι, μέλη διπλωματικών αποστολών.

Η πτήση της εταιρείας «Air Koryo» με προορισμό το Βλαδιβοστόκ είναι η πρώτη εμπορική πτήση που απογειώνεται από τη Βόρεια Κορέα εδώ κι έναν μήνα σύμφωνα με την ιστοσελίδα NK News.

Η πτήση KOR271 προσγειώθηκε στο Βλαδιβοστόκ νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Το διπλωματικό προσωπικό βρισκόταν σε απομόνωση από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Μαρτίου.


Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν διπλωμάτες από τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μογγολία, την Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook.

Κανένα κρούσμα κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στη Βόρεια Κορέα, αν και ειδικοί αμφισβητούν τα στοιχεία του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com