Γαλλία – Ντιζόν: Τοπικός ένοπλος εμφύλιος μεταξύ Τσετσένων και Αράβων

Οι Γαλλικές αρχές ανέπτυξαν στρατιωτικές μονάδες για να σταματήσουν και να ελέγξουν τους ένοπλους και απο τις δύο πλευρές. Ο Πολυπολιτισμός στα καλύτερά του.
0
312

Σκηνές «πολέμου» εκτυλίχθηκαν στη Γαλλία, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε τμήματα της πόλης Ντιζόν, στην ανατολική πλευρά της χώρας, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες για τέταρτη συναπτή νύχτα.

Αυτοκίνητα και τροχήλατοι κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν αργά χθες το βράδυ προτού πολλές δεκάδες αστυνομικοί κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Οι ταραχές προκλήθηκαν εξαιτίας ενός «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» ανάμεσα σε Τσετσένους και σε ντόπιους κατοίκους της Γκρεσίγ, μια συνοικία όπου κατοικούν χαμηλού εισοδήματος πολίτες και πολλοί βορειοαφρικανοί μετανάστες, δήλωσε ο νομάρχης Μπερνάρ Σμέλτς.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής France Bleu μετέδωσε ότι ο εισαγγελέας της Ντιζόν Ερίκ Ματίας δήλωσε πως ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από οργάνωση και για υποκίνηση στη βία.

Σύμφωνα με τον Ματίας, Τσετσένοι φέρεται ότι χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καλέσουν σε αντίποινα, σε εθνικό επίπεδο, για την επίθεση ενός μέλους της κοινότητάς τους από κατοίκους με καταγωγή από το Μάγρεμπ στη βόρεια Αφρική.

Κάποια βίντεο, την γνησιότητα των οποίων δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει το Reuters, κυκλοφόρησαν το σαββατοκύριακο και σε αυτά εμφανίζονται δεκάδες Τσετσένοι με κουκούλες, κάποιοι φορώντας μπαλακλάβα και κραδαίνοντας όπλα ή μαχαίρια στους δρόμους του προαστίου αυτού της Ντιζόν.

«Δεν ζούμε πλέον σε μια (λειτουργική) Δημοκρατία όταν τα πράγματα καταλήγουν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε στο δίκτυο BFM TV ο δήμαρχος της Ντιζόν Φρανσουά Ρεμπσαμέν, ο οποίος καταδίκασε και την έλλειψη αστυνομικών πόρων.

Σήμερα πρόκειται να μεταβεί στην Ντιζόν ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ.

Η Γαλλία στέλνει το στρατό στη Ντιζόν, καθώς η πόλη μετατρέπεται σε ζώνη πολέμου με επιθετικές τσετσενικές συμμορίες που προκαλούν εκδικητικές επιθέσεις εναντίον αραβικών γκάνγκστερ

Στρατιωτικές ενισχύσεις πλημμύρισαν στη Ντιζόν όταν οι Τσετσενικές συμμορίες μαγνητοσκοπήθηκαν πυροβολώντας όπλα στον αέρα καθώς ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν «επιθέσεις εκδίκησης».

Τα τρομακτικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους καλά οπλισμένους άνδρες με μάσκες – οι οποίοι επίσης έφεραν πιστόλια – στην ανατολική πόλη, 200 μίλια από το Παρίσι.


Τα μέλη της συμμορίας με κουκούλα είναι πρόσφυγες από την Τσετσενία – μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχει εμπλακεί σε δύο αιματηρούς πολέμους ανεξαρτησίας τα τελευταία 26 χρόνια.

«Η αναταραχή συνεχίζεται τις τελευταίες τρεις νύχτες», δήλωσε τη Δευτέρα πηγή της αστυνομίας της Ντιζόν. «Τσετσενικές συμμορίες που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες κινητοποιήθηκαν για να λάβουν μέρος σε μάχες με άλλες συμμορίες.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com