Γερμανική Αεροπορία: Αρνείται να παραλάβει δύο μεταφορικά Airbus A400M

0
135

Ηγερμανική Αεροπορία (Deutsche Luftwaffe) ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ότι αποφάσισε να μην παραλάβει δυο αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών τύπου Airbus A400M, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που δεν επιλύονται από την κατασκευάστρια εταιρία…

Το αεροσκάφος, σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς, έχει λάβει μέρος σε περίπου 1.700 αποστολές και αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” της μεταφορικής ικανότητας του Κλάδου (προσωπικό και υλικό), καθώς επίσης και στον τομέα του εναέριου ανεφοδιασμού.


 

 

Παρότι από τα 53 αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί από τη γερμανική Αεροπορία έχουν παραδοθεί ήδη τα 31, εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί από την Airbus. Ως αποτέλεσμα απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ετοιμότητα του στόλου των αεροσκαφών σε γερμανική υπηρεσία.


Σε ανακοίνωσή της, η Aibus δεν αρνήθηκε την ύπαρξη προβλημάτων, όμως υπογράμμισε ότι δεν απειλούν την ασφάλεια πτήσεων, με αποτέλεσμα να μην είχε παρακωλυθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία παραδόσεων.
Σημειώνουμε ότι χρήστης του αεροσκάφους μεταφορών A400 είναι και η γειτονική Τουρκία

Πηγή: Defence-point.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com