Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλείει την αγορά ρωσικών S-400S

0
152
Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας ανάγκασαν αυτή τη χώρα να σκεφτεί τη δυνατότητα αγοράς ρωσικών πυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτό θα είναι το δεύτερο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας “που θα μπορούσε” να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών όπλων για την προστασία του εναέριου χώρου της, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ.


Όπως επισημαίνει ένας από τους τοπικούς εκδότες Νικόλαος Ξενάκης, καθώς τα μέλη του NATO δεν αντιδρούν στην απειλή για την ελληνική κυριαρχία από την Τουρκία, η Αθήνα θα πρέπει να εξετάσει τουλάχιστον τη δυνατότητα απόκτησης ρωσικών συστημάτων S-400, τα οποία θα είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας από πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων.


“Σε αντίθεση με την Τουρκία, δεν υπάρχει απειλή από τη Ρωσία. Αν η Τουρκία μας απειλήσει, γιατί να μην αγοράσουμε το S-400 αν αυτά τα συστήματα διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών μας; Σίγουρα, η ελληνική οικονομία δεν είναι σε καλύτερη θέση, αλλά αυτή είναι μία από τις επιλογές “, ανέφερε ο Ξενάκης στο δημοσίευμα.

Ελλάδα εκφράζει σοβαρούς φόβους ότι η Τουρκία, οπλισμένη με ρωσικά S-400S, θα συμπεριφερθεί ακόμη πιο επιθετικά, ενώ ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ προσπαθούν να επιλύσουν τις υφιστάμενες εντάσεις.

“Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ελλάδα δεν εξετάζει επισήμως την απόκτηση ρωσικών S-400S, σε κάθε περίπτωση, δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό”.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com