Εγκαινιάστηκε η πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Π. Φάληρο

Την ανακατασκευασμένη πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Βουλευτής Νότιου Τομέα και τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.
0
121

Η ανακατασκευασμένη πλατεία αναβαθμίζει αισθητικά ολόκληρη την περιοχή και αποτελεί «κόσμημα» για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου δημιουργώντας έναν όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο χώρο αναψυχής και πολιτισμού με ανοικτό θέατρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δράσεις και τις δραστηριότητες φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Στην πλατεία ξεχωρίζουν η πλακόστρωση αυτής και των διαδρόμων της, η μετατροπή των περιμετρικών ζαρντινιερών σε καθιστικά και η κατασκευή περγκολών σε τμήματα αυτών, η τοποθέτηση κρασπέδων, η αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η ανακατασκευή των διαδρόμων με νέο σχεδιασμό από έγχρωμους κυβόλιθους, η διατήρηση των σημείων εισόδου στην πλατεία από τις περιβάλλουσες οδούς, η προμήθεια και φύτευση δέντρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των φυτών, η προμήθεια και τοποθέτηση παγκακίων, η νέα δαπεδόστρωση , η παιδική χαρά που περιλαμβάνει πιστοπ/να τελευταίας τεχνολογίας όργανα & παιχνίδια και η κατασκευή υπαίθριου χώρου – ανοικτού θεάτρου για την διενέργεια εκδηλώσεων έτσι ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους περιοίκους με σκοπό την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.


« Με μεγάλη ικανοποίηση παραδίδουμε στους κατοίκους της γειτονιάς της Αγίας Βαρβάρας την ανακατασκευασμένη πλατεία Φιλικής Εταιρείας, έναν καλαίσθητο, λειτουργικό και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και αναψυχής. Η Δημοτική μας Αρχή με την Τεχνική της Υπηρεσία πραγματοποίησε την κατασκευαστική μελέτη και δημοπράτησε, επέβλεψε και υλοποίησε το έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους επιτυγχάνοντας μάλιστα σημαντική έκπτωση της τάξεως του 64%, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του Δημότη που διαχειριζόμαστε. Η παρουσία του κόσμου δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ελεύθερους, δημόσιους χώρους. Όπου μπορούμε, μέσα στην πόλη, θα κάνουμε τέτοιες αναπλάσεις. Θέλουμε οι πολίτες να αγαπήσουν την πόλη τους και να αγκαλιάσουν την γειτονιά τους και φυσικά θέλουμε να προστατεύουν και να αγαπάνε την πλατεία που τους παραδίδουμε σήμερα ενώ σύντομα θα υπάρχει και παροχή WiFi» είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Σπανάκης από την Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Βαγενάς από την Ελληνική Λύση.


Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, οι Πρώην Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Δημήτρης Καψάνης και Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου Λέτσας Σπυρίδων,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από το Παλαιό Φάληρο και όμορους Δήμους, εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών, εξωραϊστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση των εγκαινίων καθώς και το μουσικό μέρος που ακολούθησε.

 

 

ΠΗΓΗ – Φωτ. vimaonline.gr και Δημήτρης Βλάχος

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com