Εκατομμύρια βγάζει ο Κίμ Γιόνγκ Ούν πουλώντας άμμο

0
144
Τι πρόδωσε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ – Μόνο για το 2019 εκτιμάται ότι στα ταμεία της Βόρειας Κορέας μπήκαν 22 εκατ. δολάρια
Σε ένα διαφορετικό αλλά αρκετά προσοδοφόρο λαθρεμπόριο φαίνεται ότι επιδίδεται το καθεστώς της Πιονγιάνγκ καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center for Advanced Defense Studies (C4ADS) με έδρα την Ουάσινγκτον, η Βόρεια Κορέα κάνει λαθρεμπόριο… άμμου!

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών το ύψος των εσόδων για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ανήλθε στα 22 εκατ. δολάρια μόνο για το 2019.


Η αποκάλυψη έγινε όταν διαπιστώθηκε έντονη δραστηριότητα συνολικά 279 πλοίων ανοιχτά της Βόρειας Κορέας, αριθμός που έβαλε σε υποψία του αναλυτές οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν εντοπίσει ότι για δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο ορυκτών, όπλων, ναρκωτικών και υπό προστασία ζώων χρησιμοποιούνταν συνήθως λιγότερα πλοία.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα απαγορεύεται από τον Δεκέμβριο του 2017 να κάνει εξαγωγές άμμου και άλλων παρόμοιων υλικών βάσει απόφασης των Ηνωμένων Εθνών.

Ανώνυμη πηγή ενημέρωσε την αμερικανική οργάνωση ότι από τον Μάιο του 2019 μέχρι το τέλος του έτους η Πιονγιάνγκ έστειλε στο εξωτερικό περίπου 1 εκατ. τόνους άμμου.


Οι δύο αναλυτές που έκαναν την ανακάλυψη διαπίστωσαν ότι όλα αυτά τα πλοία που μετέφεραν παράνομα άμμο είχαν κάποια σχέση με την Κίνα με άλλα να έχουν κινεζικές σημαίες και άλλες κινεζικά ονόματα. Το στοιχείο αυτό τους έβαλε σε περαιτέρω υποψίες γιατί στο σύνηθες λαθρεμπόριο χρησιμοποιούνται πλοία που από χώρες με τις λεγομένες «σημαίες ευκαιρίας», χώρες, δηλαδή, στις οποίες οι κανόνες είναι πιο χαλαροί.

Το επόμενο βήμα για τους δύο αναλυτές ήταν να χρησιμοποιήσουν εικόνες από δορυφόρο οι οποίες έδειξαν «σύννεφα» άμμου κάτω από δεκάδες πλοία.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com