Εκατοντάδες μυστηριώδη «αυγά πάγου» έχουν εμφανιστεί σε μια παραλία της Φινλανδίας

0
165
Ο πάγος έρχεται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, από ορεινά παγόβουνα έως μικροσκοπικές αναταράξεις χιονιού. Όμως, λίγοι από εμάς θα συναντήσουμε ποτέ μια ολόκληρη περιοχή γεμάτη με περίεργα “παγωμένα αυγά” στο μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η φύση απλώς αγαπά να μας κάνει πλάκα.

Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Risto Mattila πήγε για μια βόλτα την Κυριακή κατά μήκος της παραλίας Marjaniemi στο νησί Hailuoto της Φινλανδίας βρήκε ακριβώς αυτό! Ευτυχώς για μας, πήρε τράβηξε μερικές καλές φωτογραφίες απο το γεγονός, οι οποίες γρήγορα εξαπλώθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.


“Ήμουν με τη σύζυγό μου στη παραλία Marjaniemi. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, περίπου -1 βαθμούς Κελσίου και ήταν μια αρκετά θυελλώδης μέρα”, δήλωσε ο Mattila στο BBC .

“Εκεί βρήκαμε αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο, όπου υπήρχαν χιόνια και πάγος κατά μήκος της παραλίας κοντά στη γραμμή του νερού”.

Μία έκταση περίπου 30 μέτρων άμμου ήταν γεμάτη με παγωμένες σφαίρες που κυμαίνονταν από το μέγεθος του γκολφ μέχρι και του μεγέθους μιας μπάλας ποδοσφαίρου

Το περίεργο θέαμα μπορεί να μοιάζει με σφαγή μετά από μια σοβαρή μάχη με χιονοθύελλα, αλλά στην πραγματικότητα έχει περισσότερα κοινά με τις ζωγραφισμένες πέτρες του κήπου σας, επειδή ο σχηματισμός αυτών των αυγών πάγου απαιτεί ένα σχεδόν τέλειο σύνολο μετεωρολογικών συνθηκών – πολύ κρύο, όχι πολύ άνεμο, και να μην είναι ιδιαίτερα ακίνητο το νερό.

Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε σχετικά ήρεμο νερό. Πρέπει επίσης να είναι αρκετά κρύο για να σχηματίσει πάγο, δεδομένης της ευκαιρίας.

Αυτή η ευκαιρία απαιτεί κάτι μικρό για να προσκολληθεί το νερό που είναι κοντά στο πάγωμα, όπως μικρά κρυστάλλινα παγάκια, σωμματίδια ή άμμο που επιπλέει στο νερό.


Τα χαλάκια σχηματίζουν όταν το νερό συμπυκνώνεται και παγώνει πάνω στα σωματίδια που ανεβαίνουν μέσα στα σύννεφα της χιονοθύελλας. Καθώς πέφτουν και ανεβαίνουν, οι πέτρες συγκεντρώνουν στρώματα πάγου, μέχρι που τελικά μεγαλώνουν πολύ και μένουν στο έδαφος.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν χρονικά, οι μικρές μπάλες πάγου μπορεί να γίνουν τεράστιες σαν μπάλες ποδοσφαίρου, η μία δίπλα στην άλλη!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com