ΕΛ.ΑΣ: Επιτέλους αναβάθμιση και αξιοποίηση του TETRA

χιλιάδες νέοι συμβατοί ασύρματοι και νέοι σταθμοί βάσης για την Ελληνική Αστυνομία
0
152

Στην άμεση αναβάθμιση του tetra με αγορά συμβατών με το σύστημα ασύρματων και εγκατάσταση νέων σταθμών βάσης σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο, προχωράει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Στόχος η εξάλειψη όλων των προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο και του κέντρου επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκατασταθεί νέοι σταθμοί βάσης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των Ιωαννίνων, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση του συστήματος στην Αττική.Παράλληλα εντός του Νοεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ θα προμηθευτεί 3.000 νέους ασύρματους, ενώ έως τον Δεκέμβριο θα παραδοθούν ακόμη 5.000. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των συσσωρευμένων οφειλών από προηγούμενα χρόνια προς την εταιρία, καλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στόχος του υπουργείου είναι η επίτευξη απόλυτης συμβατότητας στο σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της χρήσης ψηφιακών και επίγειων ασύρματων ανάλογα με την περιοχή, κάτι που είχε στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές σε πολλές περιπτώσεις όπως στη φωτιά στο ΜΑΤΙ, όπου οι αστυνομικοί καλούσαν από τα κινητά τους για να ζητήσουν βοήθεια καθώς οι ασύρματοι τους είχαν “νεκρώσει”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com