Ζουγανέλης: Οι καλλιτέχνες πρέπει να μπορούν να βιοποριστούν

0
117
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε στο MEGA ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, βιοποριστικό, στο μεγαλύτερο ποσοστό των μουσικών και των ηθοποιών» είπε ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον καλλιτεχνικό χώρο, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν τους καλλιτέχνες.«Ο μεγάλος κύκλος εργασιών των μουσικών και των ηθοποιών θα δεινοπαθήσουν, και θα πρέπει λογικά κάτι να συμβεί. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να ισορροπήσουν στον βιοπορισμό για να υπάρξει σε αυτήν τη χώρα πολιτισμός».

Ο κ. Ζουγανέλης τόνισε ότι και στην περίοδο πριν τον κορωνοϊό τα πράγματα για τους καλλιτέχνες δεν ήταν ρόδινα: «Η προηγούμενη ζωή δεν επέτρεψε στους μουσικούς και στους ηθοποιούς ούτε καν να είναι αξιοπρεπείς στο ασφαλιστικό. Τα προηγούμενα χρόνια όλοι μας μπήκαμε σε μια διαδικασία και αφού μας δόθηκε η ευκαιρία παίρναμε και μαύρα χρήματα».
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για τον κλάδο των καλλιτεχνών. «Πρέπει να συμβεί κάτι. Πρέπει να παλέψουμε» υπογράμμισε.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com