Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μετατροπή των κατηγοριών σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι από πλημμέλημα σε κακούργημα

Την αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι ζητούν οι ατσυνομικοί.
0
201

Την αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι ζητούν οι ατσυνομικοί.

Πριν από λίγη ώρα προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκπρόσωποι της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα αίτημα – υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από  πλημμέλημα σε κακούργημα.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκοτνίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Επιπλέον, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι χθες  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης  με ανακοίνωσή του διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού που συνέταξαν οι αστυνομικοί και διαβίβασαν αρμοδίως ενώπιον της εισαγγελίας.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com