Η Βρετανία πέταξε προς την Ελευθερία! – Βγήκε από την ΕΕ

0
376

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά πλέον λίγη ώρα πριν την «ελευθερία» του καθώς με το που θα χτυπήσει δώδεκα το Big Ben θα αποχωρήσει οριστικά από την ΕΕ και πλέον θα αναπτύξει την ανεξάρτητη εθνική πολιτική της.

Η 31η Ιανουαρίου, φεύγει και μαζί φεύγει η Βρετανία από την ΕΕ παρά τις δυσκολίες για την περιβόητη συμφωνία για το Brexit η οποία επιτεύχθηκε και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την υπερψηφισή της στη Βουλή των Κοινοτήτων σε λίγο θα είναι ο πρώτος Βρετανός Πρωθυπουργός σε μια Βρετανία «ελεύθερη» .


Αφότου το Brexit, με τη «βούλα» της βασίλισσας Ελισάβετ, έγινε νόμος του κράτους και μετά την έγκριση της συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο, οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της χώρας τους.

Σκεπασμένοι με βρετανικές σημαίες, γιόρτασαν την έξοδο είτε σε παραδοσιακές παμπ, πίνοντας μπύρες, είτες στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα.

Η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο όσο πλησίαζε η επίσημη ώρα εξόδου (στις 01:00 το βράδυ), όλο και γινόταν πιο γιορτινή. Στην Parliament Square ένα ηχοσύστημα έδινε από νωρίς το βράδυ τον ρυθμό παίζοντας επιτυχίες του Tom Jones και των Queen, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το “διαζύγιο”.

Άλλον αέρα στην βρετανική πρωτεύουσα έδωσε και η φωταγώγηση κτιρίων που στεγάζονται υπουργεία σε κόκκινο και μπλε, τα χρώματα της βρετανικής σημαίας.

Τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών, για τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ, η Βρετανία θα θεωρείται πλέον τρίτη χώρα.

Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι χαρακτηριστικές

Οι Βρετανοί αφαίρεσαν τη σημαία της ΕΕ από την πρεσβεία τους

Στην υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η πρεσβεία της Βρετανίας στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες προτού αποχωρήσει και επισήμως η χώρα από το μπλοκ, έπειτα από 47 χρόνια.

Από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο, ένας άνδρας τράβηξε και κατέβασε το επίσημο σύμβολο της ΕΕ, την μπλε σημαία με τα 12 αστέρια, αφήνοντας μόνο τη βρετανική να κυματίζει στον ιστό.

Τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών, για τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ, η Βρετανία θα θεωρείται πλέον τρίτη χώρα και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της θα γίνει ξένη διπλωματική αποστολή.

Αύριο Σάββατο, η πινακίδα έξω από το κτίριο θα αντικατασταθεί ώστε να γράφει πλέον «Αποστολή του ΗΒ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τζόνσον: Από αύριο πιάνουμε δουλειά

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει αμέσως δουλειά μετά το Brexit για να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες στη χώρα καθώς και να διαπραγματευτεί νέες εμπορικές συμφωνίες.

«Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, γυρίζουμε σελίδα στον διχασμό των τρεισήμισι τελευταίων ετών και προχωράμε ολοταχώς για να ενώσουμε το έθνος και να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, «το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε τη μελλοντική εμπορική ατζέντα της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει την επιδίωξη μιας συμφωνίας της μορφής της FTA (σ.σ. Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου με τον Καναδά) με την ΕΕ».

«Από αύριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι επίσης ελεύθερο να ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να έχουμε καλύψει το 80% του εμπορίου μας με συμφωνίες τύπου FTA μέσα σε τρία χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

EE: Οργανωνόμαστε για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων


Η Ευρωπαϊκή Ένωση «οργανώνεται για τη δεύτερη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων» με τη Βρετανία και θα υπερασπιστεί πρωταρχικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, δήλωσε από το Βερολίνο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν.

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «είναι γεγονός, τώρα κοιτάζουμε προς τα εμπρός», εκτίμησε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com