Η Colt έλαβε παραγγελία 45 εκατ. δολαρίων για την παραγωγή M4, M4A1 για 13 χώρες

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την ίδια μέρα και ο Colt δήλωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή τουρκικών τυφεκίων AR-15
0
153

Η Colt Manufacturing Company κέρδισε στρατιωτική σύμβαση αξίας 41.924.594 δολαρίων για την πώληση (σε σταθερές στρατιωτικές τιμές) και την παραγωγή καραμπίνων M4 και M4A1 σε 13 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή για την πολιτική αγορά ημιαυτόματων τυφεκίων AR – 15.

Η σύμβαση απονέμει στον Colt τα δικαιώματα κατασκευής των τυφεκίων επίθεσης 5.56 mm για το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, το Τζιμπουτί, τις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τον Λίβανο, τα Σκόπια, τις Νήσους Μάρσαλ, το Παλάου, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες και την Τυνησία.


Οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται από την κάθε παραγγελία και η εργασία έχει οριστεί να ολοκληρωθεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Η σύμβαση χορηγήθηκε μέσω της Συμβατικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ στο Picatinny Arsenal στο New Jersey.

Η Colt ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει την παραγωγή τουφεκιών AR-15 για απλούς καταναλωτές λόγω της “υπάρχουσας σημαντικής πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας” στην αθλητική – αγωνιστική πολιτική αγορά.

“Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό επιβολής του νόμου εξακολουθούν να προτιμούν τα τουφέκια Colt και είμαστε αρκετά τυχεροί που μας έχουν δοθεί σημαντικές στρατιωτικές συμβάσεις και συμβάσεις με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας”, δήλωσε η Colt .

“Επί του παρόντος, αυτές οι μεγάλες σε όγκο συμβάσεις απορροφούν όλη την παραγωγική ικανότητα της Colt για την κατασκευή τουφεκιών.”

Το διάσημο πιστόλι της Colt 1911 θα συνεχίσει να παράγεται σε όλες τις υλοποιήσεις του. Για τον πολιτικό και τον στρατιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πολιτικής ασφαλείας.

Οι αμερικανοί κατασκευαστές όπλων υφίστανται σημαντική πίεση για να περιορίσουν ή να σταματήσουν τις πωλήσεις μετά από μια σειρά μαζικών δολοφονιών με ημιαυτόματα τουφέκια τα τελευταία χρόνια.


Ο Colt δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παράγει το σήμα κατατεθέν της, το πιστόλι M1911 και περίστροφα για την πολιτική αγορά.

Πηγή: The Defence Post

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com