Θεσσαλονίκη: Υπό τον κλοιό των οπαδών του ΠΑΟΚ τα εγκαίνια της «Agrotica» σήμερα από το Μάκη Βορίδη

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και το συλλαλητήριο των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ.. Εκαίνια, που είναι για τις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
0
281

Υπό το κλοιό των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που έχουν προαναγγείλει συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα τα εγκαίνια της 28ης Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica 2020» στη Θεσσαλονίκη, της μεγαλύτερης έκθεσης για τον αγροτικό κόσμο.

Τα εγκαίνια, που είναι προγραμματισμένα για τις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης.


Η φετινή Agrotica συνιστά τη μεγαλύτερη σε συμμετοχή έκθεση στην ιστορία του θεσμού αριθμώντας πάνω από 2.000 εκθέτες από 46 συνολικά ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες και διοργανώνεται από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πιστεύουμε ότι η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή εκθετών στη φετινή Agrotica φανερώνει ότι ο παραγωγικός κόσμος της χώρας ανταποκρίνεται δυναμικά στο κάλεσμά μας για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας», επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός.

Ο κ. Βορίδης έχει επισημάνει την ιδιαίτερη σημασία της φετινής έκθεσης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής ανάπτυξης.

Ήδη το Υπουργείο τους τελευταίους μήνες έχει τρέξει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών το «ξεπάγωμα» των Σχεδίων Βελτίωσης που παρέμεναν στα συρτάρια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια και με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να αντλήσουν κεφάλαια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία θα κατευθυνθούν στην εκμηχάνιση των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους. Από το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ωφεληθούν 2 στους 3 αγρότες που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.

Επίσης την ενεργοποίηση δύο ιδιαιτέρως σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό ταμείο Επενδύσεων, για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.


Οι παραπάνω κινήσεις εξασφαλίζουν στους Έλληνες παραγωγούς συνολικό ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ το οποίο τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός προοδευτικού και βιώσιμου μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας.

 

Πηγη:protothema.g

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com