Καλαμάρια ψητά στο φούρνο με αρωματικά και φρέσκο κρεμμυδάκι

Λιγότερο από 60 λεπτά Ποσότητα: 1-2 άτομα
0
31

Υλικά συνταγής

  • 2 καλαμάρια (600γρ.)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φετούλες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα χαράζουμε από την πάνω μεριά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ολόκληρα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 220οC για 15-20 λεπτά σε μεσαίο ύψος. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο, ραντίζουμε το καλαμάρι με τα υγρά του.
  4. Σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com