Καλαμάρι γεμιστό στο φούρνο

Mε γεύση που ξετρελαίνει & αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς
0
27

Υλικά

  • 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
  • 1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
  • 1/2 φλ. Φρεσκα  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ. καπαρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

  • αρωματικό λάδι
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό,   τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25΄, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com