Τα καλύτερα επιτραπέζια για ενήλικες αυτή την στιγμή

Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσετε ατελείωτες ώρες του χειμώνα με την παρέα σας.
0
9890
Ένα ρητό λέει “Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα επιτραπέζια, απλά δεν έχει βρει το κατάλληλο παιχνίδι για αυτόν” και όντος αυτή είναι η αλήθεια καθώς υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέψης και διασκέδασης.

Για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τα  καλύτερα επιτραπέζια για ενήλικες σύμφωνα με τις πωλήσεις

 


DiXit

Το Dixit είναι ένα ευχάριστο αλλά και συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Πέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση.

Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή. Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρούνε, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες των συμπαικτών τους.

Ένα παιχνίδι με πάρα πολλές επεκτάσεις που μπορούν να το κάνουν ακόμα πιο φρέσκο με περισσότερους συνδυασμούς ανεβάζοντας την δυσκολία.

 

Οι Άποικοι του Κατάν
Ο Βασιλιάς των επιτραπέζιων παιχνιδιών τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή απο το 1995 που πρωτοκυκλοφόρησε, είναι ένας συνδυασμός τύχης, στρατηγικής και καλής συνεργασίας με τους αντιπάλους, που παρόλο που θυμίζει το monopoly έχει εξαιρετικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στο παιχνίδι αυτό αποικείτε τον πλούσιο, νέο κόσμο που σας φιλοξενεί με σκοπό την ανάπτυξη και την κυριαρχία. Το εύφορο νησί Κατάν διαθέτει πολύτιμες πρώτες ύλες που τις αποκτάτε ανάλογα με τις περιοχές που ελέγχετε. Με αυτές τις πρώτες ύλες κατασκευάζετε δρόμους, οικισμούς και πόλεις δίνοντας στην αποικία σας νέες δυνατότητες.
Το εμπόριο με τους άλλους παίκτες σας προσφέρει τις πρώτες ύλες που σας λείπουν, αλλά κρύβει τον κίνδυνο ανταγωνισμών, ενώ ο Ληστής πάντα απειλεί τα αγαθά σας. Χτίστε δρόμους για να αποκτήσετε καλύτερες πιθανότητες σκοραρίσματος στο τέλος του παιχνιδιού.
Ειδικά για το Κατάν θα ασχοληθούμε με επόμενο άρθρο εκτενέστερα αφού αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι έχει εξαιρετικές επεκτάσεις που χρήζουν ανάλυσης και φυσικά θα κάνουμε ένα σε βάθος αφιέρωμα για αυτές.

Ticket to Ride

Το Ticket to Ride Ευρώπη είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι τρένων. Οι παίκτες μαζεύουν κάρτες που περιέχουν διάφορα είδη βαγονιών και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν σταθμούς, να περάσουν μέσα από τούνελ, να χρησιμοποιήσουν φέρι και να διεκδικήσουν σιδηροδρομικές διαδρομές κατά μήκος της Ευρώπης.

Το Ticket to Ride είναι κομψό, είναι εύκολο – μαθαίνεται σε 5 λεπτά, ένα απο τα πιο κλασικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με την παρέα σας.
Στην χώρα μας κυκλοφορούν και ξενόγλωσσες εκδόσεις που έχουν θέμα άλλες ηπείρους και χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ubongo
Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι απλή: κάθε παίκτης προσπαθεί να ολοκληρώσει το σχήμα που απεικονίζεται στον πίνακά του με τα πλακίδια του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μόλις κάποιος τα καταφέρει, μετακινεί το πιόνι του στο ταμπλό και παίρνει δυο πετράδια, εφόσον υπάρχει ακόμα χρόνος. Στο τέλος του παιχνιδιού, όποιος έχει τα περισσότερα πετράδια σε ένα χρώμα είναι ο νικητής. Γρήγορο! Εθιστικό! Εύκολο!

 

Τα Κάστρα του Μυστρά (Carcassone)
Έχοντας σαν σκηνικό τα Μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια και τους αγρούς του Μυστρά, οι παίκτες προσπαθούν να αυξήσουν την κυριαρχία τους αξιοποιώντας την ακολουθία τους που είναι ιππότες, καλόγεροι, γεωργοί αλλά και ληστές.

Κάθε παίκτης με τη σειρά του τοποθετεί πλακίδια εδάφους δημιουργώντας το χάρτη του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα τοποθετεί τους ανθρώπους του σε στρατηγικά σημεία.Όποιος θα έχει τους περισσότερους πόντους όταν τοποθετηθεί και το τελευταίο πλακίδιο, θα είναι ο νικητής!

Το παιχνίδι είναι η Ελληνική μεταφορά του κλασσικού παιχνιδιού Carcassone το οποίο διαθέτει πλειάδα επεκτάσεων για όλα τα γούστα.

 

Pandemic
Το Pandemic είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε ακόμα και μόνος, αφού στην κυριολεξία αγωνίζεστε να σώσετε τον πλανήτη απο μια εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια που απειλεί να τον αφανίσει.
Για αυτό είναι απο τα καλύτερα παιχνίδια παρέας και με φοβερή ομαδικότητα αφού είναι απο τα λίγα που δεν είσαστε αντίπαλος με τους συμπαίκτες σας, αλλά συνεργάζεστε μαζί τους για να επιτύχετε την νίκη.
Επάνω σε ένα ταμπλό με τον χάρτη της Γής παίρνετε θέσεις για τα εργαστήρια και προσπαθείτε να ανακόψετε την πορεία του ιού καθώς εξαπλώνεται βάση τυχαίων γεγονότων σε διάφορες περιοχές.
Το Pandemic έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη παγκόσμια επιτυχία και για αυτό έχουν δημιουργηθεί είτε αυτόνομες νέες εκδόσεις με άλλα χαρακτηριστικά, είτε επεκτάσεις για το ίδιο.

 

Mysterium
Βρείτε τον δολοφόνο ρωτώντας το φάντασμα του νεκρού για τις λεπτομέρειες της δολοφονίας. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας του παιχνιδιού Mysterium το οποίο όμως χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία για τον παίχτη που θα κάνει το φάντασμα (δεν πρέπει να εκφράζεται με κανένα τρόπο εκτός απο το να μοιράζει κάρτες που θεωρεί ότι δείχνουν καλύτερα αυτό που θέλει να μεταφέρει στους παίχτες). Οι παίχτες φυσικά κάνουν συνειρμούς είτε βάση των στοιχείων απο τις εικόνες στις κάρτες είτε ακόμα και των χρωμάτων ή άλλων λεπτομερειών που μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους.


Στο παιχνίδι οι κάρτες με τις πανέμορφες εικονογραφήσεις θεωρούνται ως όνειρα και αυτά υποτίθεται τα στέλνει το φάντασμα στους παίχτες για να τους βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο και να συλληφθεί ο δολοφόνος.
Υπάρχουν δύο επεκτάσεις που κάνουν τον αριθμό των καρτών πολύ μεγαλύτερο και δίνουν εξαιρετικό βάθος και μεγαλύτερη πλοκή στο παιχνίδι αφού το δυσκολεύουν αρκετά.
Φανταστική ατμόσφαιρα και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του δημιουργού και βάλετε να ακούσετε την μουσική που κυκλοφορεί στο youtube για το παιχνίδι, θα εκπλαγείτε απο την ατμόσφαιρά του.
Απο τα καλύτερα παιχνίδια του τύπου στην Ελληνική αγορά.

Σέρλοκ Χόλμς
Βέβαια αστυνομικά παιχνίδια υπάρχουν πολλά, με διαφορετικό τρόπο δοσμένα. Απο τα πιο ατμοσφαιρικά και παράξενα είναι Ο Σέρλοκ Χόλμς Οι Φόνοι του Τάμεση και άλλες ιστορίες και το νέο που θα έχει ως κεντρικό θέμα τον πασίγνωστο Τζάκ Αντεροβγάλτη, παρουσιάζουν στον παίχτη σημειώσες, βιβλία, εφημερίδες και άλλα στοιχεία που τον βοηθούν σιγά σιγά να δέσει μια υπόθεση ή να την χάσει μέσα απο τα χέρια του. Φανταστικά παιχνίδια ατμόσφαιρας που το μόνο τους κακό είναι ότι αν το λύσεις δεν μπορείς να ασχοληθείς ξανά με την ίδια ιστορία. Παρ’ όλα αυτά το καθένα περιέχει δέκα διαφορετικές ιστορίες οι οποίες συνοδεύονται απο μικρό βιβλιαράκι η καθεμία που περιέχει τα πάντα, απο χάρτες μέχρι λερωμένα χαρτάκια με σημειώσεις!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com