Κικίλιας για κορωνοϊό: Αν υπάρξει περιστατικό, θα το περιορίσουμε

«Θα πάρω μέτρα, εάν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση»
0
304

«Το θέμα του νέου ιού είναι θέμα δημόσιας υγείας που απασχολεί όλο τον πλανήτη», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στον νέο κορωνοϊό.

Ο κ. Κικίλιας, ο οποίος έδωσε την Πέμπτη το «παρών» στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως θα πάρει μέτρα, εάν χρειαστεί, «για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα».


«Δεν θα σπείρουμε τον πανικό, θα ενημερώνουμε σωστά και θα παίρνουμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τα ενδεδειγμένα μέτρα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, «υπάρχει μία πιθανότητα μέσα σε όλα τα περιστατικά που ελέγχουμε- κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι άλλα πολλά όχι- να υπάρξει κι ένα περιστατικό. Τότε αμέσως εμείς θα φροντίσουμε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και να δούμε από πού έχει προέλθει, και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό».

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών, αλλά και το να φορούνται μάσκες.


Παράλληλα, επεσήμανε πως το 2020 στη χώρα μας  εμβολιάστηκαν ένα εκατομμύριο περισσότεροι πολίτες από πέρσι, πάνω από τρία εκατομμύρια συνολικά, και «πετύχαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό»

 

 

Πηγη:star.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com