Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο με κιμα μοσχαρισιο

0
199

Υλικά

  • 2 κιλά κολοκυθάκια

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. κιμά μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. Ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ψιλοκομμένο Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

 

Βήματα

1  . Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

2  . Ζυμώνουμε το μίγμα με λαδωμένα χέρια και το ραντίζουμε με χλυαρό νερό να γίνει εύπλαστο.

3  . Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε την ψίχα τους και τα γεμίζουμε με το μίγμα.

4  . Τα τοποθετούμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκαπάσει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα.

5  . Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

6  . Για το αυγολέμονο Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό από τα κολοκυθάκια.

7 . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε για να πάει παντού η σάλτσα.

8 . Ανεβάζουμε ξανά το φαγητό στη φωτιά και αφήνουμε μόλις να πάρει μια βράση, οπότε το κατεβάζουμε και σερβίρουμε.

9  . σημειωση . Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε αυγολέμονο μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό το χυμό από 1 κιλό ντομάτες. προηγούμενο Κατσικάκι με Σιουφιχτά επόμενο Γεμιστά

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com