Κορονοϊός: Εταιρία στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι έφτιαξε εμβόλιο μέσα σε 3 ώρες

Οι επιστήμονες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να βγάλουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του επικίνδυνου ιού
0
426
Μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας λέει ότι δημιούργησε ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού μέσα σε τρεις ώρες αφότου απέκτησε πρόσβαση στη γενετική αλληλουχία του ιού, Αυτό έγινε στα μέσα Ιανουαρίου και τώρα οι επιστήμονες αγωνίζονται για να δώσουν το εμβόλιο στην αγορά σε όσο πιο σύντομο χρόνο γίνεται.

Η Inovio Pharmaceuticals εδρεύει στην Πενσυλβάνια, αλλά οι επιστήμονες στο εργαστήριό της στο Σαν Ντιέγκο έκαναν την ανακάλυψη.


“Ήμασταν σε θέση να κατασκευάσουμε ταχέως το εμβόλιο μας σε περίπου τρεις ώρες αφού είχαμε διαθέσιμη την αλληλουχία DNA του ιού και αυτό το πετύχαμε χάρις στο πρωτοποριακό σύστημα ανάλυσης DNA που διαθέτει η εταιρεία μας”, δήλωσε ο Dr. J. Joseph Kim, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Inovio στο FOX Business. “Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε μια πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους στις ΗΠΑ στις αρχές του καλοκαιριού”.


Οι μολύνσεις από κοροναϊό ανεβαίνουν
Ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην Κίνα αυξήθηκε κατά 15.000 σε μία ημέρα. Οι λοιμώξεις είναι τώρα πάνω από 60.000 με περισσότερους από 1.360 νεκρούς από τον ιό.

Η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με την κινεζική εταιρεία Beijing Advaccine για να ετοιμάσουν μαζί το εμβόλιο. Η Inovio έλαβε επίσης 9 εκατομμύρια δολάρια απο το ίδρυμα Innovation Coalition for Epidemic Preparedness Innovations η οποία τα παρείχε ώστε να πληρωθεί η έρευνα για το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού.

Το ίδρυμα Innovation Coalition for Epidemic Preparedness Innovations χρηματοδοτείται απο τον Bill Gates

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com