Κουνέλι κρασάτο με μανιταρια

0
53

Πληροφορίες

Όταν ακούμε κουνέλι το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο στιφάδο, εμείς θα το κάνουμε με δυο διαφορετικά μανιτάρια και φρέσκο θυμάρι. Όταν προσθέσετε και το χυμό απο τα μοσχολέμονα θα γίνει μοσχολεμονάτο και μοσχομυρωδάτο.

Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 μοσχολέμονα (lime) το χυμό τους
  • Το ξύσμα από δύο λεμόνια 300 ml.
  • ζωμό κοτόπουλο 200 γρ.
  • μανιτάρια πλευρώτους 200 γρ.
  • μανιτάρια Sitake

Βήματα

1

Σοτάρουμε καλά το κουνέλι και το αφαιρούμε.

2

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά καλά. Στην συνέχεια ξαναπροσθέτουμε το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασί.

3

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα σκόρδα ,το Θυμάρι και τον ζωμό.

4

Αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου και ελέγχουμε τα υγρά του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε.

5

Δέκα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα και το ξύσμα του λεμονιού και αφήνουμε να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

6

Σερβίρουμε ιδανικά με χυλόπιτες.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com