Κρητικός ντάκος ο αυθεντικός

Παραδοσιακός και πάντα αγαπημένος, ο κρητικός ντάκος δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό τραπέζι, Εύκολος και νοστιμότατος, ο κρητικός ντάκος είναι η πιο γρήγορη λύση για το μεσημέρι ή και το βράδυ. Σε χορταίνει και κυρίως σε γεμίζει αρώματα και ξεχωριστές, ελληνικές γεύσεις.
0
176

θα χρειαστείτε:

  • 1 κριθαροκουλούρα κομμένη στη μέση
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • ½  φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
  • Κρίταμος
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη φέτα – ‏ξινομυζήθρα Κρήτης

 

Εκτέλεση

Σε δύο πιάτα βάζουμε τα δύο κομμάτια του ντάκου με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω. Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια.


Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.


Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, κρίταμο, λίγο λάδι και πιπέρι.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com