Κ.Καραμανλής: Έρχονται κίνητρα για «πράσινα» ΙΧ

Παρά το γεγονός πως το θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεθωριάζει και κάποια κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για κίνητρα για απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων έρχεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αναζωπυρώνει τις φήμες για παροχή κινήτρων.
0
153

Πάντως ο Υπουργός επισήμανε ότι τα όποια κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων δοθούν θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως θα διευκολύνει την εισαγωγή φθηνών ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ανέφερε σχετικά με την ηλικία του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας ότι:


«Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και η ανάγκη για την αντιμετώπισή του επιτακτική. Σκεφτείτε ότι την ώρα που σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Όσον αφορά στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι: «Δυστυχώς η υποτίθεται φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τις αστικές συγκοινωνίες. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αφού τον είχε προκηρύξει τόσο στρεβλά, ώστε τον ακύρωσε η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή.

Εμείς ήδη προετοιμάζουμε μεθοδικά και ασφαλώς σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τη διαδικασία προμήθειας νέων ηλεκτροκίνητων και φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.»

Ανάστατη η αγορά


Οι ανακοινώσεις περί επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων έχει κυριολεκτικά αναστατώσει την ελληνική αγορά καινούριων αυτοκινήτων καθώς οι υποψήφιοι πελάτες έχουν παγώσει τις όποιες παραγγελίες ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν καθώς αναμένουν να ωφεληθούν από μια πιθανή απόσυρση ΙΧ.

Από την άλλη μεριά οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επίσης έχουν παγώσει καθώς οι καταναλωτές περιμένουν να μειωθούν οι τελωνειακοί δασμοί και να αλλάξει το καθεστώς στα τελωνεία ώστε να αποκτήσουν ένα σχετικά νέο μεταχειρισμένο σε χαμηλότερες τιμές

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com