Λαγός πιπεράτος

0
509

Προετοιμασία 20′
Μαγείρεμα 1 ώρα και 20′

Υλικά

  • 1 έτοιμος για μαγείρεμα λαγός, 1,5 κιλό
  • 125 γρ. μπέικον, 40 γρ. βούτυρο
  • 6 κρεμμύδια, 180 γρ.
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 φύλλο δάφνης, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι, 6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1/4 λ. ζωμός κρέατος
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη .

 

Βήματα

1. Κόψτε τον λαγό σε όχι πολλά μικρά κομμάτια. Κόψτε το μπέικον σε κύβους και βάλτε το μαζί με τον λαγό στο καυτό βούτυρο να ροδίσουν. Προσθέστε τα κρεμμύδια να μαραθούν και αυτά. Πασπαλίστε τα όλα με το αλεύρι και ανακατέψτε, ώσπου να πάρουν χρώμα.



2. Ρίξτε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα, προσθέστε τον ζωμό, το κρασί και το ξύδι, ανακατέψτε και αφήστε τη χύτρα σκεπασμένη να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
3. Αφαιρέστε το κρέας και τα κρεμμύδια από τη χύτρα, σουρώστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαυροδάφνη και ρίξτε τα, ανακατεύοντας, στη σαλάτα.
4. Ρίξτε στην κατσαρόλα πάλι τον λαγό και τα κρεμμύδια και ζεστάνετε το φαγητό. Αν χρειαστεί, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Η μαγειρική είναι τέχνη:
Ταιριάζει πολύ με χυλοπίτες και πράσινη σαλάτα.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com