Λαμία: Λουκέτο στον ΧΥΤΑ για το προσφυγικό!

Λένε όχι στις μαυρομαντήλες οι κάτοικοι της Λαμίας...
0
160
Ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής δίνουν συνέχεια. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους…

“Μόλις ξεκινήσαμε” λένε οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις που κάνουν αντιδρώντας στη μεταφορά 2.000 προσφύγων στη περιοχή τους, στη θέση Μαυρομαντήλα.


Επισημαίνουν πως θα συνεχίζουν τον αγώνα τους για όσο χρειαστεί. Έτσι ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, σειρά είχε το λουκέτο στον ΧΥΤΑ της περιοχής.

Όπως λένε θα αποκλείσουν την πρόσβαση για τον ΧΥΤΑ της Λαμίας και την ανακλύκλωση απαγορεύοντας την κίνηση των απορριμματοφόρων.

Ο χθεσινός αποκλεισμός της εθνικής οδού

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας καθώς οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης, δύο χωριών κοντά στη Λαμία, έκλεισαν τον κόμβο της εθνικής οδού στο 214 χλμ λίγο πριν τα διόδια της «Μαυρομαντήλας» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους.

Από τις 12.30 το μεσημέρι, οι κάτοικοι προχώρησαν κλιμακωτά σε κατάληψη των δρόμων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού αλλά και στους παραδρόμους που είναι κοντά στο συγκεκριμένο κόμβο με οχήματα αλλά και πεζοί. Η τροχαία είχε σταματήσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τόσο στην περιοχή της Στυλίδας αλλά και στην περιοχή της Ανθήλης.


Οι κάτοικοι της περιοχής σε αποφάσεις των συντονιστικών τους επιτροπών σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός είναι συμβολικός και ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είτε με αποκλεισμούς δρόμων είτε με καταλήψεις δημοσίων και δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών.

Όλα τα διερχόμενα οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα με τη διακοπή της κυκλοφορίας με συνέπεια να καθυστερήσουν περισσότερο από μιάμιση ώρα το ταξίδι τους καθώς μοναδική διέξοδος προς και από την Β. Ελλάδα είναι η παλιά εθνική οδό από το Δομοκό.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com