Μανιτάρια κρασάτα

0
158

Υλικά συνταγής:

  • Άσπρα μανιτάρια: 1 κιλό
  • Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
  • Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι: 1 μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
  • Ψιλοκομμένο θυμάρι: 1 κουταλιά φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
  • Κόκκινο ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες


1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση (αν είναι μικρά) ή στα 4 (αν είναι μεγάλα)

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει, προσθέτετε τα μανιτάρια. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύετε, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους

3. Δυναμώνετε τη φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών, ανακατεύοντας που και που. Όταν τα υγρά εξατμιστούν και τα μανιτάρια αρχίσουν τα τσιγαρίζονται, χαμηλώνετε πάλι τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε το βούτυρο.


5. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.

6. Συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρονται πολύ ζεστά.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com