Μεγάλη ανησυχία για εκατοντάδες νεκρά κοάλα από τις φονικές πυρκαγιές

Φόβους για μεγάλη τραγωδία εκφράζουν οι αρχές στην Αυστραλία, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς εκατοντάδες κοάλα θεωρείται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.Η υπηρεσία προστασίας της πανίδας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασε την ανησυχία της για αυτό «τον ιδιαίτερο πληθυσμό» των κοάλα που ζουν στην περιοχή που καταστράφηκε από τις φλόγες.
0
103

 

  • Καμμένα περισσότερα από 20.000 στρέμματα

Πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από κεραυνό το Σάββατο σε μια περιοχή περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Ήδη έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι.Φοβάται ότι «εκατοντάδες» μαρσιποφόρα που ζουν σε αυτή την περιοχή «έχουν χαθεί στην πυρκαγιά».

  • Εθνική τραγωδία

«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», κατήγγειλε.Η εκχέρσωση και η αλλαγή χρήσης της περιοχής έχει οδηγήσει στην απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος των κοάλα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η γενετική τους ποικιλομορφία.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com