Μεγάλη στρατηγική νίκη για τον Χάφταρ στη Σύρτη

0
185

Σύμφωνα με το Al Arabiya οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ελέγχουν είκοσι πύλες ανατολικά της Σύρτης, που βρίσκεται 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Λίγες ώρες μετά την εισβολή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στη Σύρτη και την κατάληψη σημαντικών προπυργίων στην περιοχή, οι δυνάμεις του Χαφτάρ φέρεται πως ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχό της συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης αλ Καρνταμπίγια.


«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης της Σύρτη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμέντ Μισμάρι Ήταν μια ξαφνική, γρήγορη επιχείρηση» είπε, προσθέτοντας ότι προηγήθηκαν σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις.


Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελεγχόταν από δυνάμεις που στηρίζουν την GNA μετά την εκδίωξη του ISIS από την πόλη, με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, στα τέλη του 2016.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια μέρα μετά ανακοίνωση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com