Μεγάλη ταλαιπωρία τελικά ο “Μεγάλος Περίπατος”

0
263

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας σε τέτοιο βαθμό που τα οχήματα κινούνται σημειωτόν ακόμα και σε δρόμους που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα και τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Τα έργα της ανάπλασης, βάσει των οποίων προωθείται και δίνεται προτεραιότητα στην κυκλοφορία των ΜΜΜ, των ποδηλατών και των πεζών, φαίνεται ότι βρίσκουν ανέτοιμους τους Αθηναίους που έχουν συνηθίσει να κινούνται με το ΙΧ τους, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση.


Χαρακτηριστικά, σε κεντρικές οδούς όπως η Πανεπιστημίου, οι έξι λωρίδες μειώνονται σε τρεις, εκ των οποίων η μία είναι για τα λεωφορεία.


Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται το πρωί της Δευτέρας στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Πανεπιστημίου, στην Ακαδημίας, στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στην Καλλιρρόης, στη Συγγρού, αλλά και σε περιφερειακές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο, όπως στη λεωφόρο Μεσογείων, την Κηφισίας, καθώς και την κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με κάποιους πρώτους υπολογισμούς, αυτή την ώρα οι οδηγοί θα πρέπει να υπολογίσουν τουλάχιστον 30-40 λεπτά περισσότερα από ό,τι συνήθως προκειμένου να διανύσουν τη γνωστή διαδρομή και να φθάσουν στον προορισμό τους.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com