Μιράζ αγνώστου ταυτότητας βομβάρδισαν τούρκους στην Λιβύη

0
867

Βίντεο από τον σφοδρό βομβαρδισμό της τουρκικής αεροπορικής βάσης Al-Watiya είδε το φως της δημοσιότητας.

Πηγές του GNA ανακοίνωσαν μάλιστα πως συμμετείχε Mirage 2000-9 που ανήκε στην Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το Κάιρο ανακοίνωσε ότι η δυτική Αίγυπτος και τα σύνορά της με την Λιβύη θα επιτηρούνται πλέον από τον αιγυπτιακό δορυφόρο Tiba από τον οποίο πήρε πληροφορίες η αεροπορική δύναμη κρούσης.


Τα ξημερώματα της Κυριακής, η Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με βομβαρδιστικά Su 24M στην τουρκική αεροπορική βάση αλ Ουατίγια, νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με λιβυκά κι αραβικά Μέσα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 Τούρκοι αξιωματικοί αλλά νέες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν τελικώς επτά, ενώ καταστράφηκαν και οι 2 συστοιχίες των τουρκικών α/α ΜΙΜ 23 Hawk , οι οποίες εγκαταστάθηκαν στη βάση πριν από λίγες ημέρες.

Μιράζ 2000-5 διαθέτει και η Ελληνική Αεροπορία, μια αποστολή στην Λιβύη θα ήταν μέσα στην ακτίνα δράσης τους.
Απο ότι φαίνεται δεν ήταν όμως Ελληνικά τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν.

Στο κτύπημα αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο αιγυπτιακός δορυφόρος.


Το λιβυκό Al-Marsad που επικαλείται πηγή στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης αναφέρει πως η επιδρομή στόχευσε εκτός από τα MIM 23 Hawk και τα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Koral, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και το Al Arabiya.

Υπάρχει και μια ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι απο στον βομβαρδισμό έπεσε θύμα ο τούρκος ΓΕΕΘΑ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com