Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με μπύρα και λαχανικα

0
53

Υλικά

500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μέτριους κύβους
3 φύλλα δάφνης
500 ml μπύρα
2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

1

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.


2

Προσθέτουμε το κρέας και το αλεύρι και στη συνέχεια τη ντομάτα και την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

3


Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 με 2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας και να το βάλουμε στον φούρνο για 3 ώρες περίπου). Αφαιρούμε το καπάκι την τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος.

4

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή πουρέ πατάτας.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com