Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα με κρασί

0
10
Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κ. μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα, καθαρισμένα από το πολύ λίπος
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση από ξινόμαυρο)
  • 800 γρ. ντομάτες ώριμες, στον τρίφτη (εκτός εποχής, ντοματάκια κουτιού με το χυμό τους)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε φετάκια
  • 2 μέτρια σέλερυ, σε φέτες
  • 1/3 φλ τσ. ε.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. βούτυρο
  • κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

    Παρασκευή

    Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα. Σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′. Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερυ και σιγοψήνουμε γιά 5′-6′, ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε μπολ. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο και ροδίζουμε τα μάγουλα απ’ όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα δύο-τρεις φορές, για 10′ τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαχανικά και σιγοψήνουμε όλα μαζί 5′-6′. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να κοχλάσει 2′-3′, για να εξατμιστεί αρκετό από το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί 3-3 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας. Είναι προτιμότερο να σταθεί το φαγητό 2-3 ώρες πριν σερβιριστεί, οπότε το ζεσταίνουμε.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com