Μπακαλιάρος με Ντοματίνια

0
30

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ‏Μπακαλιάρο από τις ψαραγορές Blue Island
  • 1½ κιλό ‏άγρια Χόρτα εποχής
  • 1 ‏Πράσο σε ροδέλες
  • 400γρ. ‏Ντομάτα τριμμένη
  • ‏Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ‏Χυμός Λεμονιού
  • 6 ‏Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες ‏Σκόρδο σε φετούλες
  • 1φλ ‏Σέλινο
  • ‏Δεντρολίβανο
  • ‏Ελαιόλαδο
  • ‏Αλάτι
  • ‏Πιπέρι

 

Διαδικασία Εκτέλεσης

Πλένουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να στραγγίσει. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Βράζουμε ελαφρά τα χόρτα και το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα σκόρδα.

Ακολούθως αλείβουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε τα χόρτα, τον μπακαλιάρο και από πάνω την ντομάτα και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του το φαγητό.

Καλή μας όρεξη!

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com