Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκουτι

0
82

Πληροφορίες

Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική και θρησκευτική γιορτή αλλά και η γιορτή του μπακαλιάρου ταυτόχρονα, που έχει την τιμητική του. Βέβαια είναι ένας μεζές που κάλλιστα τρώγεται σε κάθε εποχή και ταιριάζει απίστευτα με μια παγωμένη ρετσίνα.

Υλικά

Για ένα κιλό μπακαλιάρο

Κουρκούτι μπύρας

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Κουρκούτι ούζου

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3-4 κουταλιές της σούπας Ούζο

 

Βήματα

1

Για το κουρκούτι μπύρας

Διαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

2

Για το κουρκούτι ούζου

Διαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.

3

Για το τηγάνισμα

Βουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα και να γίνουν τραγανά .

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com