Μπαταρίες λιθίου, το νέο “game changer” στα συμβατικά υποβρύχια στην Άπω Ανατολή (κι όχι μόνο)

0
224

Τα ναυπηγεία Kawasaki καθέλκυσαν το 12ο και τελευταίο συμβατικό υποβρύχιο κλάσης Sōryū, το JS Tōryū (SS-512). Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι αισίως το δεύτερο υποβρύχιο της Ιαπωνίας το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες ιόντων-λιθίου (Li-Ion).

Η τελετή καθέλκυσης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στα ναυπηγεία της εταιρείας στο Τσούο-κου στην περιοχή Κόμπε. Περίπου 380 άτομα από το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας και την εταιρεία συμμετείχαν στην τελετή. Σύμφωνα με την παράδοση, ο ναύαρχος Χιρόσι Γιαμαμούρα έκοψε το σχοινί που ξεκίνησε τη διαδικασία καθέλκυσης και έριξε το νέο υποβρύχιο στο νερό για πρώτη φορά.


 

 

Το JS Toryu είναι το 12ο και τελευταίο υποβρύχιο της κλάσης Soryu που παράγεται για το ιαπωνικό Ναυτικό (Ναυτικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας – JMSDF) και συγκεκριμένα το 6ο που ναυπηγείται από την Kawasaki Heavy Industries, ενώ τα άλλα 6 ναυπηγήθηκαν από την Mitsubishi Heavy Industries.


Οι νέες μπαταρίες είναι σχεδιασμένες από την GS Yuasa, είναι υψηλής απόδοσης και λέγεται ότι αποθηκεύουν διπλάσια ισχύ. Τα δύο τελευταία υποβρύχια της κλάσης θα χρησιμεύσουν ως πλατφόρμες δοκιμών για την επόμενη γενιά Ιαπωνικών συμβατικών υποβρυχίων.

 

 

Η διπλάσια ισχύς μεταφράζεται σε παρατεταμένη, αν κι άγνωστο πόσο ακριβώς, αυτονομία παραμονής κάτω από το νερό χωρίς την ανάγκη ανάδυσης για φόρτιση των μπαταριών. Αυτό με την σειρά του μεταφράζεται επιχειρησιακά σε αυξημένες ικανότητες απόκρυψης και εκτέλεσης αποστολών, που κανονικά θα συναντούσαμε μόνο σε μεγαλύτερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com