«Να διασφαλίσει η κυβέρνηση υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα»

«Η απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου, δεν προδικάζει ότι θα εξυπηρετηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα»
0
225

«Η απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου, δεν προδικάζει ότι θα εξυπηρετηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα», εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη να διασφαλίσει η κυβέρνηση «την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες η διπλωματική θέση της χώρας έχει υποχωρήσει σε σχέση με αυτή που είχαμε κατακτήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία, ειδικά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα».


Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει εγκαίρως στην κυβέρνηση «ότι έπρεπε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να είναι παρούσα σε αυτή τη διάσκεψη, αφού αφορά ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». «Όπως ακριβώς κάναμε στο Παλέρμο το 2018, όπου είχαμε εκπροσωπηθεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο από τον τότε πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα» είπε.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Μητσοτάκης το ζήτημα, με καλλιστεία προσώπων και ακατάσχετη ονοματολογία, δεν περιποιούν τιμή στο θεσμό και προσβάλλουν και τον νυν ΠτΔ».

Σημείωσε δε ότι «στο διάγγελμα του ο κ. Μητσοτάκης, δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τη θητεία του Π. Παυλόπουλου, ενός αντικειμενικά καλού προέδρου. Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής ο οποίος το 2015 δεν ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο. Αλλά και όταν προτείναμε την κ. Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ, η ΝΔ είχε καταψηφίσει αυτή την επιλογή».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «η πρόεδρος του ΣτΕ είναι μία γυναίκα προοδευτική, η οποία κράτησε σθεναρή στάση σε πολύ σημαντικά ζητήματα όπως το περιβάλλον, το προσφυγικό, η ιθαγένεια, η ταυτότητα φύλου, τη θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους. Στη διαδρομή της έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η Ν.Δ.».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπενθύμισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει πόσο λανθασμένη είναι η κατάργησή του, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει ένα σημαντικό και κρίσιμο ζήτημα. Τότε η κυβέρνηση είχε απαντήσει ειρωνικά».


«Σε τόσο σύνθετα προβλήματα δεν χωρούν μαγικές λύσεις, και στον ΣΥΡΙΖΑ το επισημαίναμε εξαρχής. Απαιτείται σχέδιο, διαχειριστική επάρκεια και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Παρατηρούμε έναν τραγέλαφο που στοιχίζει στη χώρας μας και στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς σήμερα η κυβέρνηση θερίζει το κλίμα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας που καλλιέργησε» σχολίασε.

Πηγη:.efsyn.gr

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com