Οι δέκα πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

0
672

Αυτή είναι η λίστα του Forbes με τις κορυφαίες 10 πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο. To καθαρό εισόδημά τους υπολογίστηκε στις 18 Μαρτίου 2020.

Forbers: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη


Νο 1: Alice Walton

Περιουσία: 54,4 δισ. δολάρια
Χώρα: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Walmart

Η μοναδική κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, ανέκτησε τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο, το οποίο της είχε “κλέψει” πέρυσι η Francoise Bettencourt Meyers. Παρά τους πρόσφατους κλυδωνισμού στη χρηματιστηριακή αγορά, η Walton είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά 23% σε σχέση με πέρυσι. Η Walton δεν διαδραματίζει κάποιον ρόλο στη διαχείριση της Walmart, αντίθετα ασχολείται με την προώθηση ενός προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου το οικογενειακό ίδρυμα Walton θα εκδώσει ομολογίες ύφους 300 εκατ. δολάρια προκειμένου να βοηθήσει πρότυπα σχολεία να επενδύσουν και να ανακαινίσουν τις εγκαταστάσεις τους.

Νο 2: Francoise Bettencourt Meyers

Περιουσία: 48,9 δισ. δολάρια
Χώρα: Γαλλία
Πηγή πλούτου: L’Oreal

Η εγγονή του ιδρυτή της L’Oréal, Eugène Schueller, κληρονόμησε την περιουσία της το 2017, όταν απεβίωσε η μητέρα της Liliane Bettencourt, τότε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, σε ηλικία 94 ετών. Η περιουσία της Bettencourt Meyers έχει μειωθεί κατά 400 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι καθώς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οι μετοχές του γίγαντα καλλυντικών σημείωσαν πτώση 12% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου. Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της θα αρχίσουν να παράγουν απολυμαντικά για τα χέρια, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών ανάγκες των γαλλικών και ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Νο 3: Julia Koch & οικογένεια

Περιουσία: 38,2 δισ. δολάρια
Χώρα: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Koch Industries

Η Koch έκανε το ντεμπούτο της στη λίστα των δισεκατομμυριούχων φέτος, αφότου μαζί με τα τρία της παιδιά κληρονόμησαν το 42% των μετοχών της Koch Industries από τον σύζυγό της, David, ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο του 2019 σε ηλικία 79 ετών. Γεννηθείσα στην Ιόβα, η Koch μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1980 όπου εργάστηκε ως βοηθός του σχεδιαστή μόδας Adolfo.

Νο 4: MacKenzie Bezos

Περιουσία: 36 δισ. δολάρια
Χώρα: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: ΑΜΑΖΟΝ

Η Bezos κάνει επίσης το προσωπικό ντεμπούτο της στη λίστα φέτος, καθώς το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2019. Η βραβευμένη συγγραφέας μυθιστορημάτων στο πλαίσιο του διαζυγίου έλαβε το ένα τέταρτο των μετοχών που κατείχε ο πρώην συζύγός της στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η MacKenzie συμμετέχει ωστόσο από τον Μάιο του 2019 στην πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Giving Pledge”, στο πλαίσιο της οποία έχει υποσχεθεί να δωρίσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας της.

Νο 5: Jacqueline Mars

Περιουσία: 24,7 δισ. δολάρια
Χώρα: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Κλάδος ζαχαρωτών, τροφές κατοικιδίων ζώων

H Jacqueline και ο αδερφός της, John, έχουν κληρονομήσει έκαστος το ένα τρίτο των μετοχών της 35 δισ. δολαρίων (πωλήσεις) εταιρείας ζαχαρωτών Mars, που παράγει τα γνωστά M&Ms και τις μπάρες Milky Way. Οι τέσσερις κόρες του αείμνηστου αδελφού της Forrest Jr. κατέχουν το υπόλοιπο ένα τρίτο της Mars, στην οποί ανήκει επίσης μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής τροφών και ειδών περιποίησης κατοικιδίων ζώων. Η Jacqueline Mars εργάστηκε στην εταιρεία για σχεδόν 20 χρόνια, ενώ συμμετείχε στο διοικητικό της συμβούλιο μέχρι το 2016.

Νο 6: Yang Huiyan & οικογένεια

Περιουσία: 20,3 δισ. δολάρια
Χώρα: Κίνα
Πηγή πλούτου: Real Estate

Η 38χρονη Υανγ κατέχει το 57% καθώς και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden, την οποία ίδρυσε και διευθύνει ο πατέρας της. Συμβάλλοντας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία της εγκατέστησε ρομποτικούς σταθμούς παροχής τροφίμων στην Ουχά (την πόλη της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία) για την εξυπηρέτηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Νο 7: Susanne Klatten

Περιουσία: 16,8 δισ. δολάρια
Χώρα: Γερμανία
Πηγή πλούτου: BMW, κλάδος φαρμάκων

H κληρονόμος σημαντικού ποσοστού της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, Klatten, είδε την περιουσία της να μειώνεται κατά 20% το προηγούμενο έτος, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων επιβραδύνθηκαν εν μέσω της πανδημίας, οδηγώντας τη μετοχή της BMW 24% χαμηλότερα στο πρώτο μισό του Μαρτίου. Η Klatten ωστόσο είναι επίσης ιδιοκτήτρια και αναπληρώτρια πρόεδρος της εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων και εξειδικευμένων χημικών Altana.

Νο 8: Laurene Powell Jobs & οικογένεια

Περιουσία: 16,4 δισ. δολάρια
Χώρα: ΗΠΑ
Πηγή πλούτου: Apple, Disney

Η χήρα του αείμνηστου πρώην συνιδρυτή της Apple Steve Jobs (έφυγε από τη ζωή το 2011), η Powell Jobs διευθύνει την Emerson Collective, μια υβριδική φιλανθρωπική και επενδυτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης την οποία ίδρυσε το 2016. Μιλώντας στους New York Times τον Φεβρουάριο, η Laurene δήλωσε: «Δεν ενδιαφέρομαι για κληρονομιές, και τα παιδιά μου το γνωρίζουν. Ο Steve δεν ενδιαφερόταν για τέτοια πράγματα». Η περιουσία της έχει μειωθεί κατά 2,2 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, εν μέρει λόγω της μείωσης που κατέγραψε η τιμής της μετοχής της Disney, αλλά και επειδή το Forbes έχει πλέον καλύτερη εικόνα για το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων.

Νο 9: Zhong Huijuan

Περιουσία: 14,6 δισ. δολάρια
Χώρα: Κίνα
Πηγή πλούτου: Φαρμακοβιομηχανία

Η Zhong είναι πρόεδρος της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Hansoh Pharmaceutical, η οποία παράγει ογκολογικά, ψυχοδραστικά, αντιδιαβητικά και άλλα φάρμακα. Η μετοχή της Hansoh σημείωσε άνοδο 10% από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, όταν ο κορονοϊός ήταν σε έξαρση στην Κίνα. Η Zhong είναι παντρεμένος με τον Sun Piaoyang, τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της Jiangsu Hengrui Medicine.


Νο 10: Gina Rinehart
Περιουσία: 13,1 δισ. δολάρια
Χώρα: Αυστραλία
Πηγή πλούτου: Ορυχεία

Η Rinehart, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αυστραλίας, “έχτισε” την περιουσία της πάνω στα σιδηρομεταλλεύματα. Κόρη του γνωστού επιχειρηματία σιδηρομεταλλευμάτων, Lang Hancock, η Rinehart είναι πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης και γεωργικών προϊόντων Hancock Prospecting Group από το 1992. Η περιουσία της μειώθηκε κατά 2 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε πτώση τις τιμές στη βιομηχανία σιδηρομεταλλεύματος.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com