Οι χώρες με δίκτυα 5G θα βγαίνουν απο το πρόγραμμα του F-35

0
100
Οι ΗΠΑ δεν πήραν με καλό μάτι την απόφαση της Βρετανίας να ανοίξει το εθνικό δίκτυο 5G σε κινεζικές εταιρείες, εξαπολύοντας απειλές πως αν αυτό δεν αλλάξει η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία πρέπει να ξεχάσει τα F-35.

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου συζήτησε την απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανή ακύρωση της ανάπτυξης μαχητικών F-35 Lightning II Joint Strike Fighter στη χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το εθνικό δίκτυο 5G σε κινεζικές εταιρείες.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου, Tobias Ellwood, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, στις 6 Μαΐου, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές ότι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πιέζουν ώστε οι χώρες με δίκτυα 5G και 6G, που διατηρούν σχέσεις με την Κίνα, να βγουν από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

“Αν (η διαδικασία αυτό) ολοκληρωθεί, θα μπορούσε να αποκλείσει την επί μακρόν ανάπτυξη μαχητικών F-35 στη βάση της RAF στο Lakenheath και ακόμα και την ανάπτυξη μαχητικών F-35 των Αμερικανών Πεζοναυτών στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth II”, σημειώνει η επιστολή προσθέτοντας: “είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι τέτοιες διαφωνίες μεταξύ ημών και του κοντινότερου συμμάχου μας δεν είναι χρήσιμες σε μια στιγμή που το επίπεδο ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό σε βάθος μιας γενεάς. Θα ήμουν συνεπώς ευγνώμων αν η (βρετανική) κυβέρνηση μπορούσε να ξεκαθαρίσει πώς ακριβώς σκοπεύει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη”.


Η επιστολή Ellwood αναφέρει πως η πρωτοβουλία των Αμερικανών γερουσιαστών να αποτρέψουν την ανάπτυξη αεροσκαφών F-35 σε χώρες που η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei κατασκευάζει δίκτυα 5G υπό τον φόβο ότι μυστικά της τεχνολογίας που ενσωματώνουτν θα εκτεθούν στα δίκτυα αυτά, αποκαλύφθηκε πρώτα από την εφημερίδα The Daily Telegraph.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν τουλάχιστον δύο υψηλού επιπέδου αποστολές F-35 στην Βρετανία. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2021 οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την μόνιμη ανάπτυξη δύο μοιρών αεροσκαφών κρούσης F-35Α της 48ης Πτέρυγας Μάχης στη βάση Lakenheath της RAF στο Suffolk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com