Οσφυοκαμψία, υποκρισία, ή αλήθεια;

0
248

ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ: Ασθένεια ύπουλη. Ασθένεια θανατηφόρα.

Δε θέλω να σπείρω τον πανικό. Δε θέλω να σας μαυρίσω την ψυχή, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για το θέμα.


Προσποιούμαστε τους απασχολημένους (δεν πιάνει όμως αυτό το κόλπο, με τους μισούς άνεργους), τρομοκρατούμαστε και μόνο στην σκέψη και αναβάλουμε την συζήτηση για κάποια άλλη φορά.

Οι νεότεροι, μάλλον δεν την έχουν ακουστά- καημένα μου παιδιά, που σας φέραμε.

Οι μεγαλύτεροι έχετε ακούσει τον όρο «Οσφυοκαμψία», αλλά επιτρέψτε μου ν’ αμφιβάλλω αν γνωρίζετε πραγματικά τι σημαίνει.

Είναι μια σοβαρή και μόνιμη μυοσκελετική ανωμαλία  με πρόδηλες ψυχοσωματικές επιπτώσεις, που εντοπίζεται κατά μήκος των σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης, ειδικά της μέσης και του αυχένα, οφειλόμενη στην παρατεταμένη κυρτή και δουλοπρεπή στάση του ασθενούς.

Οι άνθρωποι , κάθε μέρα σκύβουν όλο και περισσότερο, με ακόμα μεγαλύτερη υποτέλεια και δουλοπρέπεια απέναντι σε παράλογα αφεντικά, εξουσιαστές, καιροσκόπους πολιτικούς, εκατομμυριούχους και περαστικούς τυχοδιώκτες .

–   «Yes,sir!», «Μάλιστα!», «Ό,τι πείτε», «αφού έτσι είναι το σύστημα ,τι να κάνουμε;».

Ο Οσφυοκάμπτης , έτσι κυρτός που είναι, δεν βλέπει τους άλλους στα μάτια. Η στάση του σώματος του επιτρέπει να βλέπει μέχρι το ύψος της τσέπης τους. Δεν βλέπει ουρανό, δεν βλέπει αστέρια, δε βλέπει Θεό.

Όσο σκύβει, τόσο μικραίνει τ’ οπτικό του πεδίο. Και τόσο γεμίζει μόνο αδιέξοδα.

Κάθε υπόκλιση στο μέτριο, είναι και ταυτόχρονη απόκλιση από το ΑΛΗΘΙΝΟ, που είναι και το ζητούμενο σε όλες τις εκφάνσεις των σχέσεών μας.

Ο απόλυτος συμβιβασμός με την θλιβερή πραγματικότητα γίνεται ακόμη πιο οδυνηρός, όταν οι άνθρωποι αποδεικνύουν την υποκρισία τους κι αυτό συμβαίνει με τρεις τουλάχιστον τρόπους.

  1. Θέτουν ψηλότερα τον πήχη για εκείνους με τους οποίους διαφωνούν, παρά για τον εαυτό τους ή τους φίλους τους.
  2. Πολύ συχνά δεν καταφέρνουν να ζουν βάσει των απόψεων που διακηρύττουν.
  3. Δεν μπορούν να διακρίνουν αντιφάσεις στη συμπεριφορά των υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ είναι μια διανοητική κατάσταση, που βρίσκεται στον αντίποδα της ειλικρίνειας και συχνά διακρίνεται από ασυνείδητες αντιφάσεις και ανακολουθίες.

Οι ανθρώπινες σχέσεις πλήττονται από το ψέμα, την υποκρισία, την ανεντιμότητα.

Συχνά, οι άνθρωποι εκφράζουν διάφορες απόψεις και ασκούν κριτική για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται και να ζουν, ωστόσο δεν καταφέρνουν να τις εφαρμόσουν.

Γιατί τόσος κόπος όμως, να διατηρήσουμε σχέσεις που δεν μας αρέσουν ή δεν μας ταιριάζουν; Γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία να δώσουμε μια διαφορετική εικόνα στον άλλο από εκείνη που πραγματικά ισχύει;

Μπορεί να θέλουμε να κερδίσουμε κάτι, να θέλουμε να αποφύγουμε τσακωμούς και φασαρίες, ή μπορεί να μην γίνεται να χαλάσουμε σχέσεις συγγενικές ίσως.

Ό, τι και να ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος με κάποιον τρόπο η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτό αν κάποιος πραγματικά μας φέρεται αυθεντικά, ή καταβάλλει προσπάθεια να φανεί «σωστός» απέναντί μας.

Μόνο όταν οι απόψεις βρίσκονται σε συμφωνία με τις πράξεις, μόνο όταν αυτό που λέει κανείς, είναι και αυτό που εννοεί, μόνο τότε είναι πνευματικά έντιμος και δεν υποκρίνεται.

Στην κοινωνική μας ζωή, είναι πιο έντιμο να είσαι ειλικρινής και να πορευτείς χωρίς την ανάγκη να αρέσεις σε όλους. Να υπερασπίζεσαι αυτό που είσαι –δεχόμενος φυσικά και την καλοπροαίρετη κριτική-, αλλά δεν θα πρέπει να επιδιώκεις διακαώς να γίνεις συμπαθής από όλους, ή να τα έχεις καλά με όλους, εκτός κι αν είσαι πολιτικός…

Για το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας, η υποκρισία είναι δεύτερη φύση τους, όπως και το ψέμα.

Γνωρίζουν πως αν κάποτε μίλαγαν ανοικτά στους ψηφοφόρους τους για το ΑΛΗΘΙΝΟ πρόγραμμά τους, δεν θα εκλέγονταν ποτέ, γι’ αυτό και ΟΛΟΙ τους  επιλέγουν να είναι ψεύτες και υποκριτές, μιας και γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με έναν λαό που στην πλειοψηφία του, υποφέρει από οσφυοκαμψία.

Πολίτες που για μια θέση εργασίας, ή ακόμη και για μια μικρή εξυπηρέτηση, πουλάνε την ψήφο τους, αγνοώντας πως στην ουσία πουλάνε την όποια συνείδηση διαθέτουν!`

Δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες για την πτώση των αξιών και των αρχών μας. Δεν θα χρυσώσω το χάπι κι ούτε θα ρίξω το ανάθεμα στην κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Η κρίση, απλά συνέτεινε στο να βγει στην επιφάνεια ό, τι πιο μίζερο, διεφθαρμένο, ανάλγητο και κακό υπήρχε μέσα μας.

Τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται κάτι ν’ αλλάζει προς το καλύτερο. Πολλοί είναι εκείνοι που εξαιτίας της κατάστασης με την αθρόα  λαθροεισβολή, άρχισαν να αντιλαμβάνονται την υποκρισία των κυβερνώντων  και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, στα οποία πίστεψαν.

 

Ελπίζω κι εύχομαι, πως όσο και να το θέλουν κάποιοι, δεν πρόκειται να κλειστούμε στο καβούκι μας και να σκύψουμε το κεφάλι, επειδή τα λυσσασμένα σκυλιά των ΜΜΕ κι όχι μόνο, προπαγανδίζουν ασύστολα πως: «δεν πρόκειται να βγει τίποτα καλό, όσο κι αν προσπαθήσουμε» (καραμπινάτη οσφυοκαμψία που λέμε…).

Άλλωστε, δεν χρειαζόμαστε πολλούς ανθρώπους γύρω μας, αλλά μόνο αυτούς που το ενδιαφέρον τους, ο λόγος τους, η έγνοια τους για εμάς, αλλά και για τη χώρα είναι τόσο γνήσια ,που δεν γίνεται να μην τη νιώσεις ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η καλοσύνη, η αγάπη και η αλήθεια, σε «διαπερνούν» και σε «αγγίζουν» τόσο πολύ, που σε κάνουν να ξεχωρίζεις οτιδήποτε άλλο είναι ψεύτικο και προσποιητό.


Ως αιθεροβάμων, προσδοκώ την ανάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε κάθε επίπεδο της ζωής μας και τον ενταφιασμό κάθε υποκριτικής και οσφυοκαμπτικής συμπεριφοράς.

ΑΜΗΝ.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com