Η απομόνωση στο σπίτι, παρόλο που είναι για το καλό της δημόσιας υγείας, φέρνει μαζί της και το αίσθημα της βαρεμάρας. Ειδικά όταν η καραντίνα σε βρίσκει χωρίς ένα ταίρι για να μπορείς να απολαύσεις το σεξ μαζί του. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις. Μία από αυτές είναι και η χρήση sex toys. Βέβαια, για άλλους η επιλογή αυτή τίθεται σε ισχύ και με την προοπτική ότι θα παραμείνουν κλεισμένοι πολλές μέρες στο σπίτι με τον ταίρι τους: είναι ευκαιρία για σεξουαλική εξερεύνηση με νέους κανόνες, αυτούς της πρόληψης από τον ιο.


Όσο λοιπόν τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται, ανεβαίνουν και οι πωλήσεις των sex toys σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με το περιοδικό T3, η  εταιρεία Womanizer είχε αύξηση 50% στις πωλήσεις της από την 1 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε η ραγδαία εξάπλωση του ιού στην Κίνα. Ενώ οι πωλήσεις στην Ιταλία, που είναι σε γενική καραντίνα από τις αρχές του Μαρτίου, ήταν 60% πάνω από τις προβλεπόμενες.


Το σεξ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα συζήτησης αυτών των ημερών. Τα sites ερωτικού περιεχομένου CamSoda και Pornhub πρόσφεραν στους χρήστες τους δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους ενώ έχει προκύψει ποικιλία πορνό με θέμα τον κορωνοϊό στις αντίστοιχες πλατφόρμες.