Ο Λίβανος καταγγέλλει την Ελλάδα για παραβίαση χωρικών υδάτων!

0
130

Εναντίον της Ελλάδας φέρεται ότι βάλλει ο Λίβανος, ο οποίος καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των χωρικών υδάτων. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του «sigmalive.com» στην Τουρκίας, ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, «παραπονέθηκε» στον γενικό γραμματέα του State Department, κάνοντας λόγο για παραβίαση των χωρικών υδάτων από ελληνικό πλοίο.

Μάλιστα, τους προηγούμενους μήνες, η λιβανική κυβέρνηση είχε υποβάλλει αντίστοιχη καταγγελία και στον ΟΗΕ. «Όταν ελληνικό πλοίο εισέχεται στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου. Ζητήσαμε από τα Ηνωμένα Έθνη να ξεκινήσει την απαραίτητη έρευνα» φέρεται ότι δήλωσε ο Μισέλ Αουν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό αξιωματούχο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ενόχληση» του Λιβάνου επέρχεται σε μία τεταμένη περίοδο για την ανατολική Μεσόγειο, όπου κυοφορούνται ποικίλες εξελίξεις. Πριν από λίγο, άλλωστε, η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε τα μνημόνια συνεννόησης μεταξύ Άγκυρας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.


Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, με τους δύο ηγέτες να συζητούν για τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής της τελετής υπογραφής της τετραμερούς συμφωνίας (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισραήλ) για την έναρξη του μεγαλόπνοου project.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com