Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε σε εκεχειρία στη Λιβύη.

0
201

Σε εκεχειρία στην Λιβύη συμφώνησε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας από τη Βεγγάζη, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Deutsche Post Agentur.

«Υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία», ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV.


Όπως ειχε γινει γνωστό τα προηγούμενα 24ωρα, το Βερολίνο προσπαθούσε να πείσει τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση.


Χθες, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι δύο άνδρες θα είναι παρόντες στο Βερολίνο την Κυριακή

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com