Παράτησε τη δουλειά του και έφτιαξε πέτρινα ιγκλού στα Τζουμέρκα

0
213

Τα σπιτάκια αυτά φαίνεται να έχουν ξεφυτρώσει στην μέση του πουθενά. Οι κάτοικοι τους όμως έχουν μια άνετη ζωή μέσα στην φύση.

Μέσα στην φύση


To συγκρότημα σπιτιών Theasis Igloo αποτελείται από χαριτωμένα σπιτάκια που έχουν το σχήμα ιγκλού. Αυτή η γειτονιά βρίσκετε στο νομό της Άρτας.
Κάτω από την οροσειρά των Τζουμέρκων μπορείτε να βρείτε αυτό το συγκρότημα των τεσσάρων αυτόνομων σπιτιών. Τα σπιτάκια αυτά από το όνομα τους και μόνο μπορείτε να καταλάβετε τι σχήμα έχουν. Βρίσκονται ανάμεσα στα έλατα σε μια ειδυλλιακή κοιλάδα.

Η γυάλινη οροφή που έχουν προσφέρει μια εξαιρετική θέα του έναστρου ουρανού το βράδυ. Ενώ το κυκλικό πυραμοειδές τους σχήμα προσφέρει πάρα πολύ καλή ροή ενέργειας.

Έχουν κατασκευαστεί με φυσικά υλικά έχοντας στο μυαλό το περιβάλλον. Έτσι χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο πέτρες και ξύλα που είναι άφθονα στην γύρο περιοχή.

Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών είναι κυκλικός. Στο μεσαίο δωμάτιο υπάρχει μια ξύλινη σόμπα που ζεσταίνει επαρκώς το σπίτι.

Ο Νίκος Ζάψας και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Ζάψας, άφησε τη δουλειά του στην Άρτα. Αποφάσισε πριν 9 χρόνια να αγοράσει την 8 στρεμμάτων ορεινή έκταση. Επειτα μαζί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε ένα από τα 4 σπίτια–ιγκλού.
«Ήταν όνειρο ζωής για εμένα και τη γυναίκα μου. Μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα ΟΠΑΧ και με πολλή προσωπική εργασία καταφέραμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα» είπε ο ίδιος.

«Έμπνευση για την κατασκευή υπήρξε ένας προϊστορικός οικισμός στο Δεσπηλιό της Καστοριάς, όπου όλα τα σπίτια είχαν κυκλικό σχήμα και η εστία βρισκόταν στη μέση».

Ο Νίκος μαζί με την οικογενεια του φροντίζουν να υπάρχουν πάντα σπιτικά παραδοσιακά προϊόντα. Το μέλι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι οικογενεια Ζάψα είναι μελισσοκόμοι. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μάλιστα μπορεί καποιος να μυηθεί σε αυτήν την τέχνη.


Μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί και χίλια δυο καλούδια βρίσκονται στη διάθεση των ενοίκων.

Ο οικισμός των Κιστάδων χαρακτηρίζεται από πολλές ομορφιές. Προσφέρει μοναδική θέα στην επιβλητική κορυφή των Τζουμέρκων Στρογγούλα, ενώ οι γειτονικοί οικισμοί Τεόπελα και Χρίστοι, στις όχθες του Αράχθου αξίζουν επίσκεψης.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com